Hlavní obsah

Reprezentační útočník Doležal přestoupil z Jablonce do polského Lubinu

Fotbalový útočník Martin Doležal po osmi letech opustil Jablonec. Člen širšího kádru reprezentace přestoupil do polského Lubinu, kde podepsal smlouvu na dva a půl roku. Severočeši o tom informovali na svém webu.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Martin Doležal opouští Jablonec

Článek

"Martin Doležal dostal svolení k přestupu do zahraničí. V létě mu končila smlouva a za osm let v Jablonci pro klub odvedl spoustu práce. Martinovi přejeme hodně štěstí v dalším angažmá," uvedl majitel klubu Miroslav Pelta.

V Lubinu, který je na 14. místě nejvyšší polské soutěže, se jednatřicetiletý Doležal potká i s dvěma českými spoluhráči: záložníkem Erikem Danielem a dalším útočníkem Tomášem Zajícem.

"Hledali jsme gólového útočníka, Martin byl naší přestupovou prioritou. Statistiky, zkušenosti i jeho dosavadní kariéra ukazují, že nám může v útočné fázi výrazně pomoct," uvedl sportovní ředitel Lubinu Piotr Burlikowski.

Doležal přišel do Jablonce v lednu 2014 z Olomouce a postupně se vypracoval až do reprezentačního výběru, za který nastoupil v šesti utkáních. Na severu Čech si zahrál i základní skupinu Evropské ligy a Evropské konferenční ligy.

Během angažmá v Jablonci odehrál v lize 225 zápasů a nastřílel 69 gólů, dalších 16 tref přidal v pohárových soutěžích. Celkem má na kontě 86 ligových zásahů. V aktuální sezoně se trefil dvakrát.

Jablonec dnes přivedl na hrot útoku šestadvacetiletého Jana Silného z Líšně. Autor osmi druholigových branek podepsal na Střelnici smlouvu na dva a půl roku.

Do přípravy Severočechů se zapojil i devatenáctiletý slovenský gólman Jakub Surovčík. Bývalý kmenový hráč Slavie naposledy hostoval ve Vlašimi.

Reklama

Související témata: