Hlavní obsah

Krejčí se poprvé postaví proti Spartě: S Priskem mám dobrý vztah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na klubové a reprezentační úrovni odehrál okolo čtyř set zápasů, ale ten nadcházející bude pro něj výjimečný. Zkušený fotbalový záložník Hradce Králové Ladislav Krejčí se poprvé v kariéře postaví jako soupeř Spartě, kde vyrostl a kde strávil drtivou část kariéry. Netuší, co bude prožívat. „Klukům třeba v Evropě fandím, ale teď se soustředím jen na Hradec a udělám vše pro to, abychom byli úspěšní,“ říká Krejčí před nedělním střetem.

Foto: Luboš Lorinc / fchk.cz

Ladislav Krejčí s dresem Hradce Králové.

Článek

Co s vámi dělá, že nastoupíte proti Spartě jako soupeř?

Zatím nic, ale sám jsem zvědavý, jaké budou před zápasem a při nástupu na hřiště emoce. Myslím, že při hře už na to myslet nebudu a budu se soustředit vyloženě na dění na hřišti. Ale nikdy v kariéře jsem to nezažil, přesnou odpověď na tuhle otázku budu znát až po utkání.

Vypisujete pro spoluhráče v kabině nějakou prémii?

Jo, určitě něco vypíšu. V hlavě mám nějaký nápad, ale nechám ho v kabině.

Ukočírujete vlastní emoce? Nebudete moc přemotivovaný?

Věřím, že ne. Ano, vypětí bude asi trochu větší než při normálním zápase, ale jsem zkušený hráč a doufám, že si s tím dokážu poradit.

Budete chtít trenéru Brianu Priskemu a dalším dokázat, že jste mohl být v minulé sezoně právoplatným členem kádru?

Myslím, že s Brianem mám dobrý vztah. Řekl bych, že on i věděl, jaký hráč jsem. Není potřeba si něco dokazovat. Těším se na zápas celkově, budu tu mít spoustu známých. Věřím, že předvedeme dobrý výkon a třeba uhrajeme i nějaké body.

Po příchodu do Hradce jste říkal, že po Spartě plivat nebudete. Na druhou stranu v minulé sezoně jste byl odstaven, nehrál jste za áčko ani za béčko. Zmínil jste, že po titulu jste byl šťastně smutný. Hořký konec už jste vstřebal?

Všechno, co jsem řekl, platí. Po Spartě nikdy plivat nebudu. Klukům třeba v Evropě fandím, ale teď se soustředím jen na Hradec a udělám vše pro to, abychom byli úspěšní.

Jste v kontaktu s někým ze Sparty? Dojde i na špičkování před zápasem?

Před těmito zápasy, kdy hraju proti někomu, s kým se znám, ke kontaktu moc nedochází. Platí to třeba o Márovi Matějovském z Boleslavi nebo v tomto případě pro Davida Pavelku nebo mladého Krejdu (jmenovce Ladislava Krejčího). Když už si napíšeme, tak se bavíme třeba o rodině, ale ne o fotbale. Nikdo z nás to nechce řešit, ani jednomu z nás to není příjemné. Nešpičkujeme se a neřešíme ani žádné další věci kolem fotbalu.

Současnou Spartu dobře znáte, jste k ruce trenéru Václavu Kotalovi při rozboru soupeře?

Samozřejmě jsem. Když je potřeba, tak mu k tomu můžu říct svoje postřehy. Byl jsem ve Spartě, viděl jsem pod ruce Brianu Priskemu. Vím, co po hráčích chce. Tohle můžu trenérovi předat. Jak s tím pak naloží, to už záleží jen na něm.

Pan Kotal vás ve Spartě také vedl. Jak na období pod ním vzpomínáte?

Hráli jsme pod ním například Evropskou ligu, třeba super zápas na Celtiku. Odehráli jsme pod ním několik dobrých zápasů. Čerpám z toho, že se známe.

Jaký dojem na vás dělá Sparta v aktuálním rozpoložení?

Ve čtvrtek jsem se díval na její zápas na Betisu, bral jsem to jako studijní materiál. Asi všichni z kabiny se na to dívali. Myslím, že Sparta hraje skvělý a náročný fotbal. První poločas odehrála podle mě velice dobře. Vysoko presují, vepředu mají kvalitu, vzadu se nebojí hrát. Čeká nás náročný soupeř, ale člověk má rád výzvy. Ohromně se těším. Doma jsme silní, přijdou fanoušci a věřím, že Spartu potrápíme a budeme pro ni nepříjemným soupeřem. Zároveň všichni víme, že musíme podat stoprocentní výkon. Nic jiného stačit nebude.

Reklama