Hlavní obsah

Palička: V podmínce nejsem...

JABLONEC

Žalostná bilance trápí fotbalisty Jablonce. V posledních sedmi zápasech marně čekají na vítězství. Navíc v těchto duelech vstřelili pouhé tři góly, přičemž jeden padl z penalty. I proto jsou Severočeši v tabulce čtrnáctí s jediným vítězstvím na kontě.

Článek

"Děláme hrozné, školácké chyby. To si prostě nemůžeme dovolit. Zvláště v utkáních, kdy potřebujeme nutně bodovat," zlobil se po prohře s Blšany jablonecký trenér Vlastimil Palička.

V duelu s posledním týmem ligy mužstvo potopil brankář Lovásik, až dosud velká opora Jablonce. "Za tři roky mého působení v týmu se mu to stalo poprvé. Byl z toho hodně špatný. V poločase se klukům v kabině omluvil a burcoval tým, že se nám podaří vyhrát," vyprávěl Palička.

Chybí chladnokrevný střelec

Další z problémů vlastního týmu vidí v bídné koncovce. Jeho tým vstřelil v jedenácti zápasech šest gólů, což je nejméně ze všech účastníků nejvyšší soutěže. "Je to náš velký problém. Důvodů je víc. Nemáme chladnokrevného zakončovatele. Měli bychom to dohánět důrazem a rvavostí, ale i tyhle atributy nám chybějí," pokrčil bezmocně rameny Palička. Ze šesti gólů vstřelil tři mladíček Šenkeřík, který zařídil i dosud jediné vítězství nad Synotem.

Recept jak uspět vidí v úspěšném řešení standardních situací. "Při dnešních propracovaných defenzívních systémech je to obrovská zbraň. Nikoli však v našem podání, i tady máme handicap," přiznává rodák z Olomouce.

Před utkáním s Blšany se vyrojily spekulace o možném odvolání Paličky. "Měli jsme schůzku s vedením a snažili jsme se najít nejvhodnější řešení, jak ze současné situace ven," připouští trenér, jenž má na severu Čech smlouvu do konce sezóny.

Tvrzení, že dostal za úkol získat z duelů s Blšany a Zlínem šest bodů odmítá. "Žádnou podmínku jsem skutečně nedostal. Jistý plán pro nadcházející utkání jsme si však udělali," přiznal Palička. Včera večer se jablonecká generalita sešla k jednání o trenérově budoucnosti v klubu a řešení současné situace.

Související témata:
  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.