Hlavní obsah

Ščasný o Spartě: Nejhorší výkon za poslední dobu. Valilo se to na nás, přiznal Panák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako když se snažíte rozjet se zataženou ruční brzdou. Fotbalová Sparta v prvním zápase po reprezentační pauze nenadchla. Díky dietní výhře 1:0 v Českých Budějovic dál zůstává lídrem Fortuna ligy, ovšem nárok na desítku za umělecký dojem by rozhodně neměla. „Sparta uhrála povinné tři body, ale byl to její nejhorší výkon za poslední dobu,“ řekl ve studiu O2 TV Sport bývalý sparťanský trenér Zdeněk Ščasný.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťané vyhráli v Českých Budějovicích 1:0 a dál vedou Fortuna ligu, ovšem k dokonalosti měl jejich výkon daleko.

Článek

Že hrál poslední proti prvnímu? Na první dobrou byste to nepoznali. Sparťané nedominovali, scházel jim drajv a vítězný gól jim Dynamo darovalo po nečekaném kiksu brankáře Martina Janáčka. „Sparta neměla zápas pod kontrolou, chvílemi působila bezradně,“ shrnul Ščasný.

„Jsem za chlapce šťastný. Vyhráli jsme venku a s čistým kontem. Hodně kluků bylo s národním týmem, odehráli dost minut. Je potřeba si říct, že někdo hrál i v úterý,“ zdůraznil kouč Brian Priske.

Řekli byste, že jeho týmu pomůže první gól? Kdepak. Sparťany náskok neuklidnil, sebevědomí jim chybělo. Jako kdyby pořád nechytli jiskru po slabším březnu, kdy inkasovali jedenáct gólů v osmifinálovém dvojzápase Evropské ligy s Liverpoolem a navrch schytali výprask 0:4 v ligovém šlágru v Plzni.

„Valilo se to na nás. Neměli jsme druhé balony a Budějovicím pomáhalo, že měly čtyři hráče uprostřed. Pro kluky to bylo těžké: běhá se hůř dozadu a bere to síly,“ líčil sparťanský stoper Filip Panák.

„Čekal jsem, že se hráči Sparty ve druhé půli rozběhají, což se nestalo. Hra plná jistoty a kvalitní kombinace se v Budějovicích neobjevila,“ popsal Ščasný.

„Jestli Budějovice mohly někdy Spartu porazit, bylo to dneska,“ dodal druhý televizní expert Zdeněk Folprecht. „Neřekl bych, že to od sparťanů bylo kontrolované.“

Dynamo ve vyprodané aréně dokázalo favoritovi zavařit, jenže znovu dojelo na mizernou produktivitu. V osudových chvílích Budějovicím pokaždé něco chybělo. „Právě neschopnost Dynama ve finální fázi Spartu zachránila,“ trefně poznamenal Ščasný.

„Tohle nebyla Sparta, na kterou jsme zvyklí. Chyběl pohyb i herní kvalita a taky nedokázala podržet balon, možná i kvůli suššímu hřišti,“ přemítal Ščasný. „Jediné pozitivum jsou pro Spartu tři body, pro které si do Budějovic přijela.“

Reklama