Hlavní obsah

Testy na drogy? Jen pokud bychom měli podezření, a to nebylo, zní z klubů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový reprezentant Jakub Jankto, hostující ze španělského Getafe ve Spartě, se po pár týdnech znovu dostal do centra dění. Při policejní kontrole se odmítl podrobit testu na drogy, což vyvolalo mimo jiné otázku, zda ligové kluby své hráče v tomto směru nějakým způsobem kontrolují či testují. Sport.cz některé z nich s touto otázkou oslovil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Jankto během utkání proti Brnu.

Článek

„Preventivní testy na drogy u hráčů A-týmu neděláme," vzkázal Ondřej Kasík, ředitel komunikace Sparty, jejímž členem Jankto momentálně stále je, byť ho klub kvůli poslednímu incidentu vyřadil z kádru a nedá se předpokládat, že by sedmadvacetiletý hráč v létě na Letné pokračoval.

Co ostatní? „Hráče bychom testovali pouze v případě podezření na užívání těchto látek. Ve Slavii toto podezření nikdy nevzniklo," konstatoval Jakub Splavec, ředitel strategické komunikace Slavie.

Další reakce jsou podobné. „Naši hráči chodí na pravidelné lékařské prohlídky. Pokud bychom měli nějakou indicií, situaci bychom okamžitě řešili," prohlásil za Mladou Boleslav její tiskový mluvčí Jiří Koros.

„Pokud bychom pojali podezření, tak jsme připraveni hráče na přítomnost omamných látek testovat. Dosud jsme k tomu však naštěstí nebyli donuceni," reagoval tiskový mluvčí Teplic Martin Kovařík.

Ani v Pardubicích fotbalisty na přítomnost drog v těle netestují. „Naši hráči jsou profesionálové a nebylo v tomto směru zatím žádné podezření," uvedl tiskový mluvčí pardubického klubu Radek Klier.

„Pravidelné testování u nás neprobíhá," přidal také tiskový mluvčí Sigmy Olomouc Jiří Fišara.

Reklama

Související témata:
  Plzeň - Slovácko zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  Ostrava - Ml. Boleslav zítra 15 : 00
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.