Hlavní obsah

Brno dá na opravu stadionu v Králově Poli 17,4 milionu korun. První ligu by na něm hrála i Líšeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno chce dát na opravu královopolského stadionu v Srbské ulici 17,4 milionu korun. Rozhodli o tom městští radní, v úterý to musí ještě potvrdit zastupitelstvo. Domácí zápasy na něm hrají fotbalisté Zbrojovky, kteří mají kolo před koncem druhé ligy zajištěný návrat mezi elitu.

Foto: ČTK - Václav Šálek

Fotbalisté Zbrojovky oslavili na královopolském stadionu návrat do první ligy.

Článek

„Je nutné do stadionu zainvestovat, aby splňoval přísné předpisy pro nejvyšší soutěž. Chceme, aby se v Králově Poli mohly pořádat také mezinárodní zápasy," uvedl 1. náměstek brněnské primátorky Petr Hladík.

Podle něj by na Srbské hráli první ligu kromě Zbrojovky v případě postupu také fotbalisté Líšně. Ti si v sobotu mohou v posledním kole tohoto druholigového ročníku vybojovat v utkání na Žižkově účast v baráži, z níž vede cesta do elitní soutěže.

Na královopolském stadionu má dojít k výměně travnatého povrchu hrací plochy, dokončení opravy páteřního rozvodu pro zavlažování, k dílčím opravám hlavní tribuny či rekonstrukci toalet.

„Ze všeho nejdřív se ale opraví osvětlení a zázemí bude rozšířeno o regenerační vířivku, která je nutná pro mezistátní duely. Třináctého června zde totiž utkáním s Andorrou zakončí kvalifikační boje o postup na evropský šampionát česká reprezentační jednadvacítka," informoval Jaroslav Suchý, brněnský radní pro sport.

Stadion v Srbské ulici v Králově Poli je v majetku města Brna. V dlouhodobém pronájmu ho má fotbalový klub FC Zbrojovka Brno.

Reklama

Související témata: