Hlavní obsah

Karviná - Chrudim 2:1Karviná využila prohry Příbrami a je v čele druhé ligy. Slavii nepomohly ani posily z áčka

Fotbalisté Karviné porazili doma po obratu ve 23. kole druhé ligy Chrudim 2:1 a posunuli se do čela neúplné tabulky. O bod za Slezany je Líšeň po vítězství 3:1 nad Táborskem. Oba celky využily zaváhání dosud vedoucí Příbrami. Středočeši nečekaně prohráli v Třinci 1:2 a z třetího místa ztrácejí dva body na Karvinou a bod na Líšeň, mají však utkání k dobru. Vedle Třince zvítězil při premiéře pod novým trenérem i Prostějov, který zdolal Vyškov 1:0. Čtvrtý Varnsdorf rozstřílel Jihlavu 7:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ani Stanislav Tecl k vítěství rezervy Slavie nepomohl (archivní foto)

Článek

Karviná prohrávala od prvního poločasu po brance Průchy, po změně stran však Mikuš a Málek z penalty otočili skóre. Slezané bodovali v sedmém kole po sobě, Východočeši naopak po sedmi zápasech ve druhé lize prohráli.

Líšeň poslal v úvodním dějství do vedení Černín, ihned po přestávce srovnal Djordjič. Sokol s Čermákem však brněnskému celku zařídili třetí triumf z posledních čtyř kol.

Příbram překvapivě padla, Prostějov slaví

Příbram inkasovala v Třinci oba góly v první půli, kdy se trefili Straňák a Holík. Za hosty ve druhém poločase pouze snížil kapitán Wágner. Svěřenci trenéra Dušana Uhrina mladšího prohráli podruhé z minulých tří kol.

Slezané, které po pondělním odvolání Martina Zbončáka poprvé vedl Roman West, zvítězili po třech utkáních a od první sestupové příčky, jež patří Opavě, je dělí dva body.

Premiéra pod novým koučem vyšla i Prostějovu. Jeho první výhru po sedmi kolech zařídil proti Vyškovu z penalty v 68. minutě Schaffartzik. Hanáky po odvolání kouče Pavla Šustra převzal Michal Šmarda. Jeho svěřenci zůstali díky vítězství o bod před Třincem.

Opava v problémech

Na předposlední patnácté místo klesla po porážce 1:2 se sparťanským B-týmem Opava, jež přitom v minulé sezoně nestačila v baráži na prvoligové Bohemians 1905. Slezané nevyhráli už 13 kol v řadě, Sparta si polepšila na deváté místo. Její vítězný gól zaznamenal Goljan.

Poslední zůstala rezerva Slavie po remíze 1:1 s Vlašimí. Pražané vyhráli jediné z posledních osmi kol a na první nesestupovou příčku mají čtyřbodové manko. Slavii nepomohli ani ofenzivní posily z A-týmu Ewerton, Hronek či Tecl.

Varnsdorf deklasoval Jihlavu

Na jasném vítězství Varnsdorfu nad Jihlavou se po dvou brankách podíleli Schön, Osmančík a Tanko, další zásah Severočechů přidal Kubista. Varnsdorf ztrácí na třetí místo, které jako druhé znamená účast v baráži o postup do nejvyšší soutěže, dva body. Příbram ale sehrála o duel méně.

Dukla přestřílela olomoucké "béčko" 3:2. Šesté vítězství dejvického celku z posledních sedmi kol vystřelil Moulis. Pražané ztrácejí z šesté pozice čtyři body na Příbram, také oni však oproti ní sehráli o zápas navíc.

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 23. kolo:
Třinec - Příbram 2:1 (2:0)
Dukla Praha - Olomouc B 3:2 (2:1)
Karviná - Chrudim 2:1 (0:1)
Líšeň - Táborsko 3:1 (1:0)
Opava - Sparta Praha B 1:2 (0:1)
Prostějov - Vyškov 1:0 (0:0)
Slavia Praha B - Vlašim 1:1 (0:0)
Varnsdorf - Jihlava 7:2 (2:1)

Reklama