Hlavní obsah

Melunovič nám hodně pomohl, ale potřebujeme zkušené posily, říká ústecký trenér Němec

Ústí nad Labem

Po podzimu byli fotbalisté FK Ústí nad Labem na předposlední příčce tabulky FNL, ale jaro všechno napravilo. Nečekaně brzy se Ústečtí odpoutali ze sestupového pásma a soutěž dohráli relativně v pohodě. „Ale pokud se chceme dál zlepšovat, čeká nás hodně práce,“ říká trenér Petr Němec, jenž by měl u mužstva pokračovat i v příští sezóně.

Foto: fkusti.cz

Zrekonstruovaný Městský stadión v Ústí nad Labem.

Článek

Sezónu jste zakončili doma prestižním severočeským derby s Varnsdorfem, který už přijel v roli druhého týmu tabulky s právem postupu do první ligy. Těší vás, že jste s favoritem odehráli rovnocennou partii?

Nejprve řeknu, že nám v sestavě chybělo sedm hráčů, kteří by jinak byli běžně na hřišti. A nastoupili jsme s dorosteneckou stoperskou dvojicí. Je proto povzbuzující, že jsme neinkasovali, i když nasazení dvou mladíků do středu obrany není vyřešením situace na tomto postu. Naše složení bylo hodně změněné, kdežto Varnsdorf i po oslavách svého postupu hrál ve stabilní sestavě a bylo znát, že u nich funguje souhra.

Jak hodnotíte dvanácté místo Ústí v tabulce?

Nejen, že jsme za sebou nechali týmy, které z druhé ligy sestupují, tedy Most a Kolín, ale předstihli jsme i Frýdek-Místek a Třinec. Takže s ohledem na to, že po podzimu jsme byli patnáctí, můžeme být nakonec spokojeni. Ale náš částečný posun nepřišel sám o sobě. Museli jsme si vybojovat potřebné body a hlavně zpočátku jara to nebylo snadné.

Co považujete za klíčové faktory jarního zlepšení?

Dobrým tahem v zimě bylo hostování útočníka Melunoviče z Teplic. I když zdaleka neodehrál všech čtrnáct zápasů, jelikož chyběl kvůli vyloučení a zranění, dal osm gólů. Vstřelil je navíc v důležitých zápasech, což nás uklidnilo.

V čem vidíte rezervy směrem k příští sezóně?

Jestliže chceme hrát v horní polovině tabulky, musíme kádr posílit o zkušenější hráče. Mládí je pěkné, ale nestačí jen bránit a čekat, že vyjde nějaká útočná akce. Mužstvo potřebuje lídra, který by vtiskl hře fotbalovou tvář a dokázal tým ve stěžejních momentech na hřišti usměrnit.

Jste připraven u týmu pokračovat?

Nevidím v tom ze své strany problém. Proč ne? Po dlouhých letech, co jsem byl v Polsku, trénuji doma a z Teplic, kde bydlím, to mám do Ústí blízko. Je to na domluvě, co se týče jednání. Věřím, že budeme k sobě navzájem vstřícní. Pokud jde o podmínky, v Ústí je díky výstavbě nové tribuny kvalitní zázemí, které tady předtím nebylo. Máme i možnosti pro rehabilitaci a to všechno dohromady beru jako plus pro snahu o progres ve výkonnosti mužstva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.