Hlavní obsah

Kluž může ztratit, vyřazení Slavie by bylo veliké zklamání, tvrdí Uhrin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zápas, který zásadně ovlivní osud fotbalové Slavie v Konferenční lize, se nebude hrát v Praze, ale v Rumunsku. CFR Kluž bude ve druhém utkání skupiny hostit kosovské Ballkani. Sešívaní se budou snažit udolat turecký Sivasspor a zároveň musejí věřit, že rumunský šampion doma zaváhá. „Možné to je,“ říká v rozhovoru pro Sport.cz trenér a znalec tamního prostředí Dušan Uhrin mladší. V minulosti vedl několik rumunských klubů, krátce působil i v Kluži a tamní fotbalové dění pořád bedlivě sleduje.

Foto: Sport.cz

Trenér Dušan Uhrin mladší během angažmá v Dinamu Bukurešť.

Článek

Je podle vás reálné, aby Kluž doma s Ballkani ztratila?

Myslím, že možné to je, může se stát cokoliv. Vždyť Ballkani nehraje vůbec špatný fotbal, má technické a šikovné hráče. Ostatně v Edenu kosovský tým dvakrát vedl a Slavia zvítězila hlavně díky kondici a fyzické připravenosti. Kluž navíc o víkendu prohrála s Rapidem Bukurešť, byť proti ní byly dvě penalty. Nálada tam nebude ideální, tak je to vždycky, když se prohraje s aspirantem na titul. Je to pro Kluž nepříjemná ztráta.

Jak psychicky odolný je tým Kluže?

Odolný je, tvoří ho zkušení a kvalitní hráči, což dokázali proti Slavii. Umí držet taktiku, neotvírají hru. Záleží, jak se oklepou z porážky s Rapidem. Budou chtít zápas proti Ballkani stůj co stůj zvládnout. Majitel (Nelutu Varga) dal de facto trenéru Petreskovi nůž na krk, chce být mistr a postoupit ze skupiny Konferenční ligy. Pokud by se to Kluži nepodařilo, nevím, co by se dělo. Asi by to bylo divoké.

Trenér Dan Petrescu tedy hraje proti Ballkani o místo?

Myslím, že on hraje o místo prakticky pořád. Asi před měsícem a půl proběhl konflikt mezi ním a majitelem. Vztahy jsou sice napjaté, Petrescu už byl skoro vyhozený, mluvilo se o jeho nástupci, ale protože má vysokou klauzuli v případě odvolání, tak si to majitele zřejmě rozmyslel.

Překvapuje vás, jak se skupina vyvinula?

Ano, musím říct, že hodně. Nečekal jsem, že Slavia dvakrát klopýtne s Kluží. Styl CFR je takový, že hraje ze zabezpečené obrany, spoléhá na standardní situace, na gól nepotřebuje moc šancí. To byl hlavní rozdíl v zápasech proti Slavii, která se z mnoha šancí a střel neprosadila. Teď vidím, že už zase ožila a vrátila se do módu, v jakém byla před rokem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Moses Usor (vlevo) se drží za hlavu po spálené šanci při utkání s Kluží.

Věříte, že Sivasspor porazí?

Předpokládám, že nezaváhá, Sivasspor v domácí lize tápe, Slavii věřím.

Dokážete ale odhadnout, jaké následky by mělo pro Slavii případné vyřazení z Konferenční ligy?

Řekl bych, že z hlediska ligy by nemělo mít žádné následky. Nevím, jak velká by to byla finanční ztráta, ovšem bylo by to veliké zklamání. Slavia byla velkým favoritem, počítala s postupem. Vyřazení by bylo velmi nepříjemné.

Reklama