Hlavní obsah

Noční můra slávistů, v Edenu jim dal Dessers čtyři góly. Je to skvělý hráč, složil mu poklonu Kačaraba

Praha

Hned v úvodu čtvrteční čtvrtfinálové odvety Konferenční ligy zahaprovala spolupráce s parťákem na stoperu Ousouem, útočník Feyenoordu Dessers mu ukázal záda a prostřelil brankáře Mandouse. Obránci Slavie Tarasu Kačarabovi se možná bude o nigérijském útočníkovi několik nocí zdát, včetně podzimního duelu ve skupině dal sešívaným v Edenu čtyři góly. Jeho dvě čtvrteční trefy přispěly k porážce českého mistra 1:3, která znamenala vyřazení.

Proč se nepodařilo uhlídat Cyriela Desserse? V Edenu dal sešívaným celkem čtyři góly!Video: Sport.cz

 
Článek

„Dessers je skvělý hráč, rychlý, soubojový. Prostě komplexní. V podzimním utkání chyběla maličko v některých situacích s ním koncentrace, i teď jsme chybovali při obou jeho gólech," uvedl Kačaraba, který ve druhé minutě vyhodnotil špatně situaci po dlouhém autu nizozemského celku. Respektive nečekal, že Ousou před ním míč škrtne. Vzápětí sledoval, jak Dessers otevírá účet další skvělé partie mezi Slavií a Feyenoordem.

Rozhodla jí efektivita nizozemského mužstva, které dokázalo nabídnuté chyby využít. Klíčovým momentem se stala hrubka brankáře Mandouse při rozehrávce, po níž Dessers zavěsil podruhé. „Nechci říct, že jsme prohráli kvůli druhému gólu. Tohle je prostě fotbal, chyby se v něm stávají. Bylo důležité, že jsme bojovali dál jako tým," podotkl 27letý Ukrajinec.

„Byl to těžký zápas pro oba týmy. Potkali jsme se už ve skupině, dobře se známe. Jak Feyenoord tak i my jsme silní v ofenzívě. Feyenoord si ale počínal zkušeněji. Počkal na naše chyby a potrestal nás," doplnil Kačaraba, který zamířil do Slavie v lednu 2021 z Liberce. Nejprve na hostování s opcí na přestup, kterou červenobílí letos v lednu uplatnili.

Na tažení Konferenční ligou prý bude dlouho vzpomínat. „Byla to pro mě fantastická cesta v Evropě. Nádherné zápasy, plné stadiony. Ale sezona pro nás nekončí, máme před sebou ligu. Musíme ji zvládnout, vyhrát titul. A pak se nachystat se na další sezonu," pověděl Kačaraba, který odvetu s Feyenoordem nedohrál, v nastaveném čase byl za ostrý faul vyloučen.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.