Hlavní obsah

Pod střechou jsem fotbal ještě nikdy nehrál, říká Koubek před duelem v Astaně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou výhru ve skupině Konferenční ligy se pokusí přidat fotbalisté Plzně. Ve čtvrtek odpoledne v dalekém Kazachstánu je čeká duel proti domácí Astaně. Pokud by navázali na čtrnáct dnů starý triumf nad Ballkani, udělali by solidní krok k postupu.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek.

Článek

„Máme k soupeři respekt. Kazachstánský fotbal zažívá boom, je na vzestupu. Národní mužstvo je ve hře o postup v kvalifikaci o Euro. Věřím ale, že uspějeme,“ řekl Českému rozhlasu a Deníku na středeční tiskové konferenci v Astaně trenér Miroslav Koubek.

S kazašským fotbalem se viktoriáni setkali v srpnu, v play off Konferenční ligy jste vyřadili Tobol Kostanaj. Astana je ale prý silnější protivník. „Určitě má lepší mužstvo než Tobol. Má dobře organizovanou hru, prezentuje se týmovým pojetím, ale jsou tam i dobré individuality. Čeká nás hodně náročné utkání,“ podotkl Koubek.

To sedí. Astana se předtím střetla v Evropské lize se Slavií a s Jabloncem, ani v jednom ze čtyř zápasů neprohrála. „Jak říkám. Nebylo to lehké s Tobolem, nebude ani s Astanou. Ale chceme uspět, hrát na vítězství,“ uvedl 72letý kouč. Duel se bude hrát na umělé trávě v Astaně Aréně, která má zatahovací střechu. Může být nezvyklý povrch pro jeho mužstvo nevýhodou?

„Pod střechou jsem fotbal ještě nikdy nehrál, bude to zajímavé. Věřím, že přijde hodně diváků a bude skvělá atmosféra. A umělka? Nemůžete podle povrchu udělat sestavu, nikdo z nás není specialista u umělku. Ale žádný strach z ní nemáme, není to pro nás téma. Bereme to jako fakt, i když domácí na ní mají určitě lepší návyky,“ prohlásil trenér Koubek.

Zápas Plzně s Astanou začne ve čtvrtek v 16:30 hodin českého času.

Reklama