Hlavní obsah

Poučí se Slavia z předchozích zápasů s Feyenoordem? Gólů padne podle expertů dost

Poslední český zástupce jde opět do bitvy. Ve čtvrtek večer se hrají první čtvrtfinálové duely Konferenční ligy a fotbalová Slavia se představí na hřišti Feyenoordu Rotterdam, se kterým se utkala už ve skupině. Na podzimní zápasy nemají sešívaní moc dobré vzpomínky. V Edenu s nizozemským celkem remizovali 2:2 a na půdě soupeře prohráli 1:2. Bookmakeři očekávají, že i tentokrát se bude na svém domácím hřišti radovat Feyenoord. Na jeho výhru v prvním utkání je vypsán kurz 1,65:1. Vítězství Slavie ocenili bookmakeři kurzem 5,37:1, na remízu se pak sází v kurzu 4,03:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Oscar Dorley (vpravo) a Jens Toornstra z Feyenoordu.

Článek

Čerstvé zkušenosti nejsou příjemné, sešívaní si reprízu podzimních vzájemných zápasů nepřáli.

„Šance obou týmů byly ve skupině mnohem vyrovnanější. Ale Feyenoord herně Slavii vůbec nesvědčil, a to se odráží i na aktuálních kurzech, které jsou daleko příznivější pro klub z Nizozemska. Navíc Slavii chybí spousta důležitých hráčů, což jejím šancím na postup také nepřispívá," říká Petr Urbanec z Tipsportu. Na výhru domácích jde 89 % sázek, na remízu 5 % a na výhru sešívaných 6 %.

Na to, že svěřenci Jindřicha Trpišovského postoupí do semifinále, je v tuto chvíli vypsán kurz 2,41:1. I v tomto případě se bookmakeři přiklánějí k Feyenoordu, jehož postup ohodnotili kurzem 1,57:1. Sázkaři jasně favorizují postup rotterdamského celku, odhaduje ho 90 % z nich. Zbylých 10 % věří Slavii.

„Sešívaní mají za sebou náročný zápas s Plzní, který nedopadl zcela podle jejich představ. Proti Feyenoordu však půjde o úplně jiné utkání, ve kterém slávisté nebudou tak často na míči, jako v ligovém šlágru. Očekávat se dají i góly, a to na obou stranách. V zápasech aktuálně třetího celku nizozemské ligy jich padá pravidelně dost, v minulém kole Feyenoord vyřadil Partizan Bělehrad po výsledcích 5:2 a 3:1," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Fanoušci mohli vidět mnoho gólů také během osmifinálového dvojzápasu Slavie s Lincem, ve kterém dohromady padlo dvanáct branek. Trpišovský se navíc stále může spolehnout na ve formě hrajícího Lingra nebo kometu jarní části sezony Sora. Přestože se jedná o čtvrtfinále a začátek utkání bude jistě opatrnější než v předchozích fázích soutěže, oba týmy se v kurzu 1,7:1 prosadí," radí Hanák.

„Feyenoord je herně vyspělý tým se spoustou individualit a velkou ofenzivní silou. Kupředu ho požene kulisa desetitisíců diváků a vědomí, že Slavii před půl rokem přehráli. Většina sázkařů tak favorizuje domácí," přidává se Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Fanoušci, kteří přesto tipují postup Slavie, spoléhají, že se svěřenci Jindřicha Trpišovského předvedou v mnohem lepší formě než na podzim. Už sice chybí Stanciu nebo Kuchta, několik hráčů je zraněných, dva vykartovaní, Pražané se ale budou snažit přes čtvrtfinále projít.

„Klíčovým hráčem zápasu může být Yira Sor, který má v evropských pohárech na kontě 4 utkání a 5 gólů. Otevřená hra Feyenoordu by mu mohla sedět. Slavia už navíc soupeře zná a ví, co očekávat. Do zápasu tak půjde koncentrovanější než na podzim," doplňuje Světlíková.

Podle některých sázkařů je Konferenční liga jako aprílové počasí a tipovat, kdo vyhraje, je vždy nevyzpytatelné. Proto hrají raději góly. Holandský fotbal je založený na útočné hře a stejně tak Slavia má v tomto ohledu bohatý potenciál. Často se tak objevují tipy s kurzem 1,77:1, že padnou minimálně 3 branky.

Jak skončí úvodní čtvrtfinále Konferenční ligy mezi Feyenoordem a Slavií?
vysokou výhrou Feyenoordu
10 %
těsnou výhrou Feyenoordu
26,4 %
remízou
31,2 %
těsnou výhrou Slavie
28,8 %
vysokou výhrou Slavie
3,6 %
Celkem hlasovalo 3740 čtenářů.

Reklama

Související témata: