Hlavní obsah

Z našeho stadionu chceme vytvořit tvrz, vzkazuje kapitán Slovácka soupeřům ve skupině

Má už toho v bohaté kariéře hodně za sebou, ale kapitán fotbalistů Slovácka Michal Kadlec přiznává, že i v 37 letech cítí před úvodním utkáním základní skupiny Konferenční ligy s Partizanem Bělehrad zdravou nervozitu. Historicky první zápas moravského klubu v hlavní fázi některého z evropských pohárů bude mít ve čtvrtek na uherskohradišťském stadionu výkop v 18.45 h.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Michal Kadlec na tiskové konferenci

Článek

„Kdyby člověk nebyl trochu nervózní a napjatý, tak by to asi bylo špatně. Z kulisy na našem stadionu je znát, že skupina je něco úplně jiného než domácí liga nebo pohárová předkola. Vždyť zde visí loga úplně jiných sponzorů. Trochu se mi vybavují vzpomínky na Ligu mistrů, kterou jsem si v minulosti taky zahrál," usmívá se bývalý fotbalista Sparty, Leverkusenu či Fenerbahce Istanbul. „Všichni už jsme hodně natěšení," prozradil.

Kadlec si uvědomuje, že Slovácko čeká nesmírně kvalitní soupeř. „Hráči Partizanu jsou mimořádně silní na balonu. Na jaře vyřadili v play off Konferenční ligy Spartu. I proti nám jsou asi papírovým favoritem, ale my myslíme před vyprodaným hledištěm na výhru, díky níž bychom mohli pomýšlet i na jarní fázi soutěže. Máme za sebou už pohárová dvojutkání s Fenerbahce a AIK Stockholm, a jsme zase o něco zkušenější. Chceme si z našeho stadionu vytvořit nedobytnou tvrz, z níž se body vozit nebudou," předsevzal si zkušený stoper.

Věří, že trenér Svědík tým na soupeře ze srbské metropole velmi dobře připraví. „Jistě odhalil jeho silné i slabší stránky, které má každý tým. A my jich budeme chtít využít," plánuje Kadlec.

Podle něj zvedly remíza 1:1 a solidní výkon jeho celku v nedělním ligovém střetnutí s rozjetou Slavií fotbalistům Slovácka notně náladu. „Herně jsme na tom byli dobře. Počínali jsme si solidně v obraně, což musíme proti Partizanu, který má hodně ofenzivně naladěných hráčů, v každém případě zopakovat. A bude to chtít zvýšit produktivitu. Snad už konečně začneme proměňovat šance. Spokojeni ale budeme i s vítězstvím 1:0," usmívá se.

Kadlec ví, že oproti Slovácku jsou Partizan Bělehrad i německý Kolín nad Rýnem a francouzské Nice velkokluby. „I mužstvo z malého města je ovšem může potrápit a porazit," vzkázal na dálku soupeřům ve skupině.

Zvýšenou únavu z mimořádně nabitého programu uplynulých týdnů zatím necítí. „Teď se nám hodí zkušenosti z covidové doby, kdy jsme také hráli prakticky každý třetí den. Vyžaduje to pochopitelně důkladnou regeneraci. Skoro každou volnou chvilku teď využívám k odpočinku. Na jakékoliv koníčky nyní vůbec není čas. Hrozně moc jsme se chtěli do základní skupiny dostat, a tak je teď fotbal jednoznačně na prvním místě. Všechno ostatní musí jít stranou," má jasno Kadlec.

Reklama