Hlavní obsah

Zlili jsme šatnu, hlásí Coufal a teď chce vyhrát EURO. Spor s Barákem? Nesmysly

S českou vlajkou kolem krku a následně i s rodinou přímo na trávníku slavil fotbalista West Hamu Vladimír Coufal pro něj speciální triumf v Konferenční lize. Trofej totiž zvedl v Praze. V Edenu, odkud v roce 2020 vykročil ze Slavie do velkého evropského fotbalu. „Stoprocentně největší moment v kariéře. Oslavy si užívám a dlouho budu," hlásil Coufal zhruba tři hodiny po triumfu a razantně odmítl, že by měl spor s reprezentačním parťákem Antonínem Barákem, jenž jako hráč Fiorentiny opouštěl stadion zklamaný.

Zlili jsme šatnu, prozradil Vladimír Coufal. Spor s Barákem? Není to pravda! Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Zlili jsme šatnu, pili, zpívali, tančili, fotili se a podepisovali dresy. Takže nic extra," nastínil Coufal, jak vypadaly bezprostřední oslavy v kabině. „Vracíme se zpět do Londýna, tam to bude velké. Chystá se otevřený autobus," prozradil další plány.

Hned po závěrečném hvizdu a vítězství 2:1 českým obráncem cloumaly emoce. Jako plášť použil českou vlaku, hecoval tribuny. „Musíte si moment užít, dokud to jde. Nevíte, zda se něco takového bude opakovat," prohlásil jasně. Pak došla řada i na rodinné příslušníky. „Byli na stadionu všichni nejdůležitější. Manželka, děti, mamka, taťka, rodina z manželčiny strany nebo kamarádi, kteří mi pomohli na startu kariéry," vyjmenovával.

A hlavně, vyhrál v Edenu, kde se stále cítí jako doma. West Ham, byť oficiálně hostující tým, dostal i kabinu domácích. Zkrátka všechno si sedlo. Kam ale posunout kariéru dál? „Kladu si postupné cíle. Nejdříve jsem chtěl hrát ligu, pak ji vyhrát, následně přestoupit do zahraničí a něco vyhrát. Teď chci postoupit na EURO s nároďákem a zvítězit tam," mluvil Coufal už o šampionátu, který se příští rok koná v Německu a česká reprezentace se tam musí nejdříve probojovat.

Fanoušci West Hamu a Fiorentiny zaplnili Prahu a valí se na EdenVideo: Sport.cz

Je možné až pravděpodobné, že se turnaji objeví po boku reprezentačního parťáka Antonína Baráka. Ten ale pro aktuální červnový sraz nebyl povolán, trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý to zdůvodnil „špatným chováním". Médii dokonce probleskla spekulace, že Barák měl kritizovat právě Coufala a druhého českého zástupce West Hamu Tomáše Součka. Chvíli po konci utkání spolu Coufal a Barák několik desítek sekund v objetí hovořili.

„Co jsme si řekli, zůstane jen mezi námi. Nějaké médium si vycucalo z prstu, že nás Tonda kritizoval. Já se ho na to ptal a není to samozřejmě pravda. Jestli nás chtěl někdo rozhodit před finále, nevím. Tento pán ztratil veškerý zbytek mého respektu, je to nechutné. Samozřejmě se to ke mně dostalo, z českých médii mi to vždy někdo pošle. Hned jsem takové zprávy vytěsnil z hlavy, chtěl jsem jen uspět ve finále a dokázat všem pochybovačům, že jde o nesmysly," pravil rázně Coufal.

Velký zápas v Edenu ale rozhodně nebyl jednoduchý. West Ham vedl po proměněné penaltě Benrahmy, za pět minut však inkasoval. O triumfu Kladivářů rozhodl až 90. minutě Bowen.

„Věřil jsem, že dáme v posledních minutách gól. Jsme z Premier League zvyklí hrát naplno, dokud rozhodčí nepískne. Fiorentina byla fotbalovější, ale my zvítězili. Takhle se finále hraje," narážel Coufal možná na fakt, že West Ham měl jen 36 procent držení míče.

Jenže dal o gól více než soupeř a může mimo jiné slavit postup do základní skupiny Evropské ligy pro nadcházející ročník. V domácí soutěži měli Londýňané k pohárům daleko, většinu ročníku vedli záchranářské boje, a nakonec skončili čtrnáctí.

Chorály fanoušků West Hamu na Staroměstském náměstíVideo: Sport.cz

„Jsme potřetí za sebou v Evropě, což je historický rekord klubu. Sezonu bych nenazýval nepodařenou. Zachránili jsme se, což byl cíl, a vyhráli Konferenčí ligu. Nikoho už nic víc nezajímá," vzkázal rázně Coufal, jenž dorazil mezi novináře zhruba tři hodiny po konci duelu. Jen pár sekund před Tomášem Součkem, který po cestě ze šaten ještě loupal v chodbě nově nalepené plochy v barvách soutěže.

Suvenýr? „Chtěl všem ukázat své fotky ze Slavie, které jsou pod plátnem. Já mám největší suvenýr na krku," culil se a ukazoval na zlatou medaili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šťastný Vladimír Coufal s rodinou

Reklama