Hlavní obsah

Děsivá diagnóza! Po likvidačním zákroku praskaly kosti

Oslo

Tahle podívaná rozhodně není pro slabší povahy. V utkání třetí nejvyšší norské fotbalové soutěže mezi týmy KFUM Oslo a Asker opustil útočník domácího celku Jasín Rfiffi po zákroku brankáře soupeře Kennetha Udjuse trávník na nosítkách. Diagnóza? Dvojnásobná zlomenina lýtkové kosti!

Likvidační faul v třetí norské lize

 
Článek

Za stavu 2:3 v 84. minutě zápasu se domácí snažili o vyrovnání a Rfiffi se ocitl v dobré příležitosti. U míče byl dřív a brankáře Udjuse se snažil přehodit. Rozběhnutý gólman však při srážce obou hráčů uvěznil útočníkovu nohu pod svým tělem a výsledkem bylo devastující zranění.

"Je mi moc líto, co se stalo, nikdy nebylo mým záměrem někomu ublížit," sypal si Udjus po utkání v interview pro norskou TV2 popel na hlavu. "Jeho (útočníkova) noha už byla na zemi a já skočil v nevhodnou dobu," vykládal.

Rozhodčí neváhal ani chvíli: penalta a navíc červená karta pro Udjuse. Nešťastného Rfiffiho transportovali do nemocnice, kde se podrobil operaci, a tak ani neviděl, že náhradník Andreas Vedeler pokutový kop chytil. Domácí však v úplném závěru vydřeli alespoň bod za remízu 3:3.

Reklama

Související témata: