Hlavní obsah

Dáme ti tři miliardy, Zlatane, nabízí Manchester City švédskému útočníkovi

LONDÝN

Bájná stomiliónová hranice na dosah! Přestupní horečka fotbalové Anglie a Evropy dostala nový atak, Manchester City nabídl Zlatanu Ibrahimovičovi, který působí nyní v Barceloně, čtyřletou smlouvu, která ohromuje - 96 miliónu liber (bezmála tři milardy korun). Ročně by dostal 24 milióny a přepočteno na obvyklý anglický týdenní plat to dělá sumu 15 miliónů korun! Śvédský útočník by se tak stal nejlépe placeným fotbalistou na světě a strčil by do kapsy i Messiho, Kaká či Cristiana Ronalda...

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Zlatan Ibrahimovič z Barcelony se raduje z branky do sítě Kazaně.

Článek

Zlatanovi se v Barce moc nelíbí, trenér Guardiola ho nenasazuje pravidelně a na to není vytáhlý útočník zvyklý. Kromě toho se proslýchá, že se s koučem hádá i o koncepci hry. Zprávy z Katalánska jsou zatím skoupé, ale byl by to jistě pro Barcu obchod výhodný, před rokem si Ibrahimoviče „vyzvedli“ z Interu Milán v přepočtu asi za 920 miliónů korun.

Jak píše páteční vydání londýnského deníku The Sun Ibrahimovičova agenta Mino Raiolu už Citizens - s penězi arabských šejků v zádech - kontaktovali. "Dali jasně najevo, jak moc o něj stojí. V Barceloně je sice placený královsky, ale tahle nabídka je úplně jiná liga," nechal se slyšet zdroj blízký hráči. "Má teď hodně o čem přemýšlet, obzvlášť když není ve Španělsku zrovna dvakrát šťastný. Zdá se, že přestup může být hotový velmi brzy," dodal.

Podle zasvěcených by chtěla rychle postupovat i Barca, protože by získala prostředky na další přesuny hvězd do katalánské metropole.

Reklama

Související témata: