Hlavní obsah

O co vám jde? bouchl do stolu kouč Manchesteru City před soubojem s Bayernem

MANCHESTER

V Anglii soupeře drtí, ale na evropské scéně to stále není ono. I když ve středu fotbalisté Manchesteru City doma porazí Bayern Mnichov, nemusí jim to k vysněnému postupu do jarní fáze Ligy mistrů stačit. Bayernu už o moc nejde, ale po slovním výpadu kouče City Robeta Manciniho proti prezidentovi bavorského klubu bude o velký náboj zápasu z obou stran určitě postaráno.

Foto: Giorgio Perottino, Reuters

Manžera Manchesteru City Roberta Manciniho štvou slova prezidenta Bayernu

Článek

Postup z druhého místa ze skupiny A za již jasně prvním Bayernem má ve svých rukou Neapol, která bude hrát na stadiónu Villarrealu, jednoho z nejhorších mužstev Ligy mistrů této sezóny. Pokud italský celek vyhraje, což se očekává, Manchester City do další fáze LM už nemůže posunout zhola nic.

V předvečer zápasu s Bayernem na luxusním Etihad Stadium už kouč City Roberto Mancini bouchl do stolu a obořil se proti kritice prezidenta mnichovského klubu Karl-Heinze Rummeniggeho, který dlouhodobě napadá lídra Premier League za přílišné utrácení, které podle jeho názoru škodí evropskému fotbalu.

Útočník Bayernu Mnichov Mario Gomez střílí gól do sítě Neapole. Německý klub už má postup ze skupiny LM jistý, teď ho může překazit Manchesteru City.foto: Reuters/Guido Krzikowski

„Rummeniggeho chování proti Manchesteru City vůbec nerozumím. Už šest měsíců neustále mluví o finanční fair play a stále zdůrazňuje, že chce, aby místo nás postoupila Neapol. Nevím, jaký je mezi námi rozdíl. Myslím, že City pracují na finanční fair play pro následující dva roky. Až Rummeniggeho potkám, zeptám se, co se s ním děje,“ prohlásil Mancini.

Všichni se bojí Manchesteru City

Prezident Bayernu se před zápasem nechal slyšet, že doufá, že UEFA vyřadí Manchester City z evropských soutěží. Podobná slova však zazněla i ze strany Neapole. Její prezident Aurelio De Laurentiis zaspekuloval na účet majitele City Šejka Mansoura, který prý klub možná prodá, pokud nepřijde úspěch v Lize mistrů.

„Já si myslím, že se prostě všechny týmy Manchesteru City bojí, protože v budoucnu může být nejlepším klubem na světě. V Evropě je víc týmů, které mají problémy s finanční fair play,“ obrátil útok Mancini.

Fotbalista Villarrealu Carlos Marchena (vlevo) si dává vlastní gól v utkání proti Manchesteru City.foto: Reuters

Každopádně celý Bayern bude mít nejspíš škodolibou radost, pokud si Neapol ve Villarrealu zajistí postup na úkor anglického celku.

„Dobře jsme věděli, že tahle skupina bude velmi těžká. Zkrátka jsme udělali nějaké chyby. Mužstvo, jako je to naše, by nemělo prohrát dva zápasy z pěti. Máme sice hráče se zkušenostmi z Champions Legue, ale jako mužstvo nikoliv, proto přišly chyby. Pokud Neapol neporazí Villarreal a my vyhrajeme doma, bude to pro nás mimořádný moment. Máme lepší tým než Neapol, ale pokud postoupí oni, bude to zasloužené,“ dodal Mancini.

Středa může být vůbec černým dnem pro fotbal v Manchesteru, protože i United bude odvracet hrozbu vyřazení. K  postupu ze skupiny C musí bodovat v Basileji, což je však nejspíš nepoměrně snazší úkol, než leží před City.

Liga mistrů, šesté kolo základních skupin (od 20:45)
Skupina A:
Manchester City - Bayern Mnichov (sledujte on-line reportáž z tohoto utkání na Sport.cz), Villarreal - Neapol.
Skupina B:
Lille - Trabzonspor, Inter Milán - CSKA Moskva.
Skupina C:
Basilej - Manchester United (sledujte on-line reportáž z tohoto utkání na Sport.cz), Benfica Lisabon - Otelul Galati.
Skupina D:
Ajax Amsterodam - Real Madrid, Dinamo Záhřeb - Lyon.

Reklama

  0 : 1 PSG - Dortmund 0 : 1 dohráno
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
  Real Madrid - Bayern dnes 21 : 00
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.