Hlavní obsah

Nový kapitán West Hamu? Dělal bych to s hrdostí, netají Souček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Declan Rice je pryč a anglický West Ham hledá nového lídra. Muže, který na startu nové sezony oblékne kapitánskou pásku. Možností je hned několik a mezi nimi i český záložník Tomáš Souček. Ten by se nové roli nebránil.

Foto: Vlastimil Vacek

Tomáš Souček z West Hamu s trofejí za vítězství ve finále Konferenční ligy.

Článek

„Byl jsem kapitánem ve Slavii, jsem i v reprezentaci. Když mě požádají, abych byl kapitánem West Hamu, udělám to s hrdostí. Pro každého hráče to je velká věc," řekl Souček pro klubovou televizi po posledním přátelském utkání, které anglický celek prohrál s francouzským Rennes 1:3.

Souček se však k možné roli kapitána rozhodně neupíná. „I kdyby mě o to nepožádali, budu se snažit pořád dělat pro tým to nejlepší. Vždycky chci odevzdat maximum, bavit se se spoluhráči a pomáhat jim," podotkl český záložník, jenž dostal proti Rennes kapitánskou pásku poté, co ze hřiště odešel marocký stoper Nájif Aguerd.

Právě on je dalším z kandidátů na prestižní funkci. Pásku v přípravě navlékl také zkušený gólman Lukasz Fabiaňski nebo služebně nejstarší hráč Kladivářů Aaron Cresswell. Jasněji bude v sobotu, kdy West Ham hraje přátelské utkání s Leverkusenem. Dalším kláním už bude úvodní kolo Premier League, Londýňané začíná 12. srpna na půdě Bournemouthu.

V přípravě West Ham zatím třikrát vyhrál, jednou remizoval a naposledy podlehl v již zmíněném duelu Rennes. Prohru neodvrátila ani Součkova trefa, kterou v 66. minutě srovnával na 1:1. „Vždycky jsem rád, když můžu pomoct gólem. Ale jsem zklamaný, že jsme v závěru dvakrát inkasovali. Měl jsem i další šance, a pokud takhle pomůžu, bude to perfektní," doufá 28letý středopolař.

S celkovým výsledkem tak spokojený nebyl. Důležité však prý je, že hráči dostali další minuty v soutěžním tempu. „Je podstatné, abychom byli pro začátek Premier League v ideální kondici. Musíme se však ještě zlepšit," hlásí Souček.

Uplynulá sezona byla v podání West Hamu lehce rozporuplná. Na domácí scéně bojoval po několika letech slávy překvapivě o udržení, na evropské půdě to byl však úplně jiný příběh zakončený triumfem ve finále Konferenční ligy nad Fiorentinou. Už tehdy bylo téměř jasné, že se jedná o poslední klání kapitána Declana Rice.

To se následně potvrdilo, Rice přestoupil do Arsenalu a stal se nejdražším anglickým fotbalistou historie. Gunners podle britských médií zaplatili odstupné 100 milionů liber, s bonusy se může částka vyšplhat až na rekordních 105 milionů (asi 2,9 miliardy korun). West Ham je na letním přestupovém trhu zatím klidný, neohlásil žádný velký příchod a kromě Rice odešel například Argentinec Manuel Lanzini.

Reklama