Hlavní obsah

Favorit první ligy po fiasku udělal čistku. Končí 16 hráčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před sezonou s v prvoligové Porubě opatrně zmiňovalo slovo extraliga, touha vyhrát soutěž a porvat se o postup byla ale realitě nečekaně hodně vzdálená. Hokejisté z Ostravy ukončili základní část Chance ligy na dvanácté příčce, vůbec se nedostali do play off a po sezoně tak přišel radikální řez kádrem.

Foto: Profimedia.cz

Kádr hokejistů Poruby se dočká výrazných změn

Článek

Ze soupisky zmizelo šestnáct hráčů, změny se udály také v realizačním týmu. Trenérskou dvojici Jiří Režnar a Karel Suchánek, kteří tým převzali loni v listopadu poté, co byl od týmu odvolán Jiří Šejba a David Moravec, doplní exhavířovský hráč a trenér Tomáš Potěšil.

Nově se členem porubské trenérské party stane bývalý reprezentační obránce Michal Barinka, jenž ukončil hráčskou kariéru a ujme se role kondičního trenéra. „Sezona byla fakt špatná, spoustu zápasů jsme ztratili v posledních minutách a kdybychom půlku z nich vyhráli, tak jsme v play off," říkal Režnar.

Velké změny čekají také kádr. Přestupové okno se otevře v neděli 1. května, Poruba ale už s předstihem informovala, že kromě Barinky končí v týmu dalších patnáct hokejistů, včetně všech cizinců.

V Porubě už nebudou působit brankáři Ervīns Muštukovs z Lotyšska ani Adam Brízgala. Do extraligy se vrací řízný explzeňský obránce Michal Houdek, na odchodu jsou také tři nejproduktivnější obránci týmu Dušan Žovinec, Šimon Szathmáry a Jakub Husa.

„Snažíme se hráčům umožnit přesunout do extraligy, pokud obdrží zajímavější nabídku, tak jim nechceme stát v cestě," uvedl generální manažer klubu Pavel Hinner. To platí třeba o kanadském útočníkovi Samuelu Bittenovi, jenž na konci této sezony vypomáhal Vítkovicím. Trenér Miloš Holaň se netajil tím, že by energického útočníka rád získal na trvalo, Bitten ale nakonec posílí Plzeň.

„Chtěli jsme do kádru přivést hráče, který umí hrát agresivní hokej a bude si svou roli plnit. Sam může hrát centra i křídlo, navíc umí shodit rukavice, ale také dát gól," zdůvodňoval angažování kanadského hokejisty sportovní manažer Škodovky Tomáš Vlasák.

Tým opouští také Kanaďan Cole Carter, jenž v sedmnácti zápasech za Porubu nedokázal vstřelit gól, jeho návrat do některého extraligového týmu v Česku je nicméně podle Hinnera j téměř jistý.

Porubu opouští také exvítkovický Tomáš Guman, nejúspěšnější cizinec první ligy Fin Markus Korkiakoski, jenž posílí Zlín, a také Radek Pořízek. Do Německa míří útočník Petr Stloukal, v Porubě nebude působit ani útočník Marek Špaček.

Reklama

Související témata: