Hlavní obsah

Hokejisté Sokolova přišli o výhru nad Kolínem, kvůli chybě prohráli kontumačně

Hokejisté Sokolova kvůli administrativní chybě přišli v první lize o pondělní vítězství 6:0 nad Kolínem a místo toho dohrávku 12. kola prohráli kontumačně 0:5. Baník nasadil do zápasu více hráčů na střídavý start, než je povoleno. Do limitu se započítávají nejen posily z extraligy, ale také hráči z druholigových týmů.

Ilustrační foto.

Článek

"Stala se obrovská chyba, která devalvuje veškeré úsilí všech, kteří se podíleli na výsledku zápasu. Samozřejmě se nejedná o životní katastrofu, ale z pohledu sportu a našich cílů je to velmi špatně," uvedl na klubovém webu generální manažer Baníku David Soukup. "Bohužel to nelze již vzít zpět. Fanouškům, partnerům, svazu, soupeři, ale i samotným hráčům se velmi omlouváme. Věřím, že hráči se zkoncentrují tak, abychom tyto body získávali jinde," dodal.

Sokolov po kontumační porážce klesl na desáté místo. Kolín se posunul na jedenáctou pozici bod za Baník. "Nejde nad tím jen mávnout rukou. Jedná se o opakující se chybu, kdy nebyl dodržen proces a kontrola u managementu. Určité věci jsme si nastavili, věděli jsme, jak postupovat, ale tato opatření nebyla dodržena a následně došlo k řetězci chyb. Na úrovni managementu tuto záležitost projednáme a vyvodíme z této chyby důsledky," řekl Soukup.

Reklama

Související témata: