Hlavní obsah

Rosu mrzí, že Omsku Kontinentální pohár nevyšel

MOSKVA

Hokejisté ruského celku Avangard Omsk byli jasnými favority finálového turnaje Kontinentálního poháru v maďarském Székesfehérváru. V rozhodujícím zápase o prvenství však nakonec překvapivě podlehli běloruskému týmu Junosť Minsk až po samostatných nájezdech. V kádru Minsku se z výhry radoval český útočník Tomáš Chlubna, na straně poražených byl jeho krajan Pavel Rosa.

Foto: www.dynamo.ru

Pavel Rosa

Článek

S českým útočníkem Omsku přinesl po neúspěchu v Kontinentálním poháru rozsáhlý rozhovor ruský server gazeta.ru. "Samozřejmě, že jsme chtěli turnaj vyhrát. Nakonec se to jen tak tak nepodařilo. Škoda. Dělali jsme vše, co bylo v našich silách," litoval Rosa promarněné příležitosti získat ne tolik proslavenou evropskou trofej.

V zápase Rosu hodně překvapil brankář Minsku Gorjačevskich. "Byl výborný. Vůbec v zápase s námi hráli Bělorusové pečlivě v obraně. Těžko se přes ní probíjelo, přesto jsme měli několik dobrých gólových příležitostí. Ale neskórovali jsme," mrzelo hráče, který jako jediný z Omsku dokázal brankáře soupeře překonat alespoň v nájezdech.

To jej však nijak neuspokojilo. "Lepší by bylo, kdyby se mi to povedlo v normální hrací době nebo v prodloužení. Máme kvalitnější kádr než Minsk, ale soupeř byl lepší v obraně. A nájezdy - to už je vždy loterie. Musíme se teď soustředit na ruskou ligu a na porážku co nejrychleji zapomenout."

Omsk v Maďarsku podporovala skupinka jeho fanoušků, ale jinak se ruský velkoklub v Székesfehérváru nijak přepychově necítil. "Hrálo se na menším stadionu  a led zde nebyl moc kvalitní. Ale podmínky byly stejné pro všechny," nehledal však výmluvy Rosa.

Reklama

Související témata: