Hlavní obsah

Bylo to dlouhé čekání, řekl brankář Konrád po prvním zápase v sezoně

Až ve 34. kole hokejové extraligy si premiérový start v sezoně připsal brankář Olomouce Branislav Konrád. Slovenský reprezentant se na začátku září v přípravném zápase proti Hradci Králové vážně zranil a až do čtvrtka byl mimo hru. V Českých Budějovicích se vrátil do sestavy Hanáků a velmi dobrým výkonem se podílel na výhře hostů 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Olomouce Branislav Konrád v akci.

Článek

"Z celkového pohledu bylo těžké se zase po takové době postavit do ostrého zápasu. Fyzicky jsem ale čekal, že to bude horší. Teď se cítím uvolněně. Kluci ve třetí třetině nepřipustili velký tlak a padali do střel, takže mi hodně pomohli," uvedl Konrád na klubovém webu.

Čtyřiatřicetiletý gólman utrpěl v přípravě po zásahu bruslí vážné zranění krku, musel na operaci a na několik měsíců vypadl ze hry. Nejprve sledoval zápasy v televizi, poté z tribuny a začal se připravovat s týmem. V úterý již kryl ze střídačky záda Janu Lukášovi a ve čtvrtek poprvé nastoupil, i když podle jeho slov není jeho stav stoprocentní.

"Bylo to dlouhé čekání. Ještě je přede mnou hodně práce, jelikož stále musím chodit na rehabilitace a uvidíme, jak se to bude regenerovat. Tohle je takový malý krůček a věřím, že se to bude, zejména tedy po psychické stránce, jen a jen zlepšovat," uvedl slovenský gólman, který působí v Olomouci od roku 2015.

V Českých Budějovicích si připsal 30 úspěšných zákroků a zlikvidoval i trestné střílení kapitána Motoru Milana Gulaše. I díky Konrádovi Olomouc naplno bodovala po čtyřech zápasech.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.