Hlavní obsah

Pardubice pojistily vedení, vydřenou výhru slaví i Sparta. Kladno obrat nedotáhlo

Aktualizováno

Souboj aktuálně nejlepších týmů Tipsport extraligy v úterním 34. kole zvládl lépe vedoucí celek soutěže z Pardubic. Na ledě Vítkovic Východočeši zlikvidovali dvoubrankovou ztrátu a nakonec brali dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Karlovy Vary porazily Mladou Boleslav, Plzeň odvezla tři body z Kladna a po obrátce se radovala i brněnská Kometa. Nejvyšší výhru zaznamenal Liberec nad Olomoucí, Sparta v závěru rozhodla drama s Budějovicemi a Třinec vydřel v Hradci Králové vítězství v nastavení.

Škoda, že Jágrův gól nepomohl k výhře ve výročním zápase, litoval Tomáš PlekanecVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pardubice nevstoupily do zápasu v Ostravě vůbec ideálně a po první třetině prohrávali o dvě branky. Stejným poměrem gólů ale dokázal lídr tabulky ve druhé části srovnat krok a po bezbrankové třetí třetině přišlo na řadu prodloužení. V něm dokonal obrat hostů Hyka a Dynamo tak ovládlo i třetí vzájemný duel v sezoně. Náskok Pardubic na Vítkovice v čele extraligy narostl na dva body.

Z duelu celků ze spodní části tabulky mezi Karlovými Vary a Mladou Boleslaví vyšli jako jednoznační vítězové hokejisté ze západu Čech. Boleslav po prohře 1:4 kouše už pátou porážku v řadě a sešup z 11. na 12. místo v tabulce, domácím se naopak podařilo zvítězit podruhé za sebou a z předposlední příčky se vyšvihli na 10. pozici.

Sérii čtyř porážek se naopak podařilo zastavit hráčům Brna. Na ledě Komety se po 45minutovém čekání na gól sice jako první radoval Litvínov, domácí ale zanedlouho odpověděli dvěma brankami v rozmezí jedné minuty a tříbodovu pojistku v závěru třetí třetiny přidal druhou trefou v zápase Pospíšil. Čtyřzápasová série proher tak nyní naopak visí nad Litvínovem, který opustil první desítku.

Návrat do devadesátek. Kladno hrálo proti Plzni v retro dresech s paní PoldiVideo: Sport.cz

Sparta po finálové účasti ve vánočním Spengler Cupu bodovala i v prvním novoročním extraligovém duelu, souboj s Českými Budějovicemi ale nabídl drama doslova do poslední minuty. Hostující Jihočeši totiž dvakrát dokázali zvrátit nepříznivý vývoj utkání a Pražané až dvěma brankami v 60. minutě stanovili konečný výsledek 5:3. Díky tomu se posunuli na pátou příčku tabulky, Motor naopak spadl na předposlední místo.

Posledním celkem extraligy zůstává Kladno, které nedotáhlo obrat v domácím utkání s Plzní. Hosté si v první části vypracovali tříbrankový náskok, který ještě před přestávkou snížil povedenou trefou Jaromír Jágr. Ve třetí třetině Rytíři dokonce dokázali vyrovnat, v 56. minutě ale trefil v početní výhodě tři body pro Západočechy Schleiss.

Hokejisté Třince předvedli v atraktivním souboji povedenou otočku na ledě Hradce Králové. Po první třetině prohrávali 0:2, ale skóre vyrovnali a o jejich výhře 3:2 rozhodl v prodloužení Daniel Voženílek. Výborný výkon předvedl gólman Marek Mazanec, Oceláři zaznamenali šestý úspěch z posledních sedmi zápasů.

Liberce porazil doma Olomouc vysoko 6:1. Bílí Tygři tak odčinili porážku z Třince a na vlastním ledě vyhráli počtvrté za sebou. Naopak Hanáci nebodovali již ve třetím utkání v řadě a na hřištích soupeřů navíc vyhráli jediný z posledních sedmi zápasů. Lví podíl na libereckém vítězství měl útočník Jaroslav Vlach, který se blýsknul gólem a třemi asistencemi.

34. kolo hokejové extraligy
Vítkovice -  Pardubice 2:3 v prodl.
Branky: 6. Půček, 15. Krenželok - 24. Musil, 36. Sedlák, 64. Hyka.
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 4:1
Branky: 24. Beránek, 26. Koblasa, 38. Koffer, 54. Hladonik - 27. Kantner.
Brno - Litvínov 3:1
Branky: 49. Kundrátek, 50. Pospíšil, 59. Pospíšil - 55. Zdráhal.
Liberec - Olomouc 6:1
Branky: 3. Jelínek, 7. a 54. Ordoš, 28. Flynn, 38. Rychlovský, 39. Vlach - 4. Knotek.
Kladno - Plzeň 3:4
Branky: 20. Jágr, 57. Kubík, 53. Pytlík - 2. Hrabík, 13. Dvořák, 20. Mertl, 56. Schleiss.
Hradec Králové - Třinec 2:3 v prodl.
Branky: 3. Lalancette, 18. McCormack - 30. Daňo, 53. Růžička, 65. Voženílek.
Sparta - České Budějovice 5:3
Branky: 6. Buchtele, 11. Thorell, 26. Sobotka, 59. Thorell, 60. Řepík - 11. Čachotský, 19. Strnad, 47. Percy.

Reklama

Související témata: