Hlavní obsah

Varaďovi jsem schody nemydlil, ohrazuje se Zadina. Těžší zápas nezažil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubičtí hokejisté v prvním utkání po nečekaném odvolání hlavního kouče Václava Varadi předvedli fantastický obrat. Na ledě Karlových Varů prohrávali v úvodu třetí části o tři góly, ale nakonec zvítězili 4:3 v prodloužení. Pod vedením Marka Zadiny a asistenta Petra Sýkory tak začali výhrou. „Chtěl bych týmu poděkovat. Neskutečně těžký zápas. Kluci dřeli, byli pod tlakem, ale třetí třetinu zvládli neskutečně,“ ocenil 51letý Zadina, který prožívá premiéru v roli hlavního trenéra.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Dynamo Pardubice 3:4 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Věřil jste stále v obrat?

Furt jsme věřili. Na hráče jsem apeloval, že nic není nemožné. Jsme silný tým, to jsme potvrdili. Přitom jsme byli pod obrovským tlakem po událostech za posledních 24 hodin. Těžší zápas jsem asi ještě nezažil. Takový průběh jsem očekával. Kluci hrozně chtěli vyhrát, ale byla na nás znát křeč. Ale obrovská pochvala do kabiny za výkon ve třetí třetině a tenhle obrat. Jsem za kluky moc rád.

Tým jste převzal nečekaně. Jak se celá situace seběhla?

Včera v jednu hodinu odpoledne si mě zavolalo vedení a pověřilo mě touhle funkcí. Na rozmyšlenou jsem neměl žádný čas. Rozhodl jsem se hned. Jsem rád, že jsem dostal důvěru, vážím si toho. Jsme top organizace v Česku. Tým má charakter a skvělé hráče. Udělám všechno pro to, abychom dál šlapali a pohybovali se co nejvýš.

Jste už jako dlouholetý asistent na roli hlavního kouče připraven?

Věřím, že jsem posbíral spoustu zkušeností od Venci i Radima Rulíka, abych novou pozici zvládl. Tuhle šanci dvakrát za život nedostanete, a tak jsem do toho šel.

37. kolo: Karlovy Vary - Pardubice

Mrzí vás, jaký stín na klub vrhl konec Václava Varadi?

Chtěl bych uzavřít to, co se píše v médiích a rozebírá v různých podcastech a na sociálních sítích. Musím se ohradit proti jedné věci. S Vencou jsem měl dobré vztahy. Koučoval jsem s ním šest let, nikdy bych ho nepodrazil a nemydlil mu schody. Nejsem takový člověk, abych šel proti němu. Že se situace vyvinula tak, jak se vyvinula, je v plné kompetenci našeho vedení. Já to respektuju.

Takže vám hodně záleží na tom, aby si fanoušci nemysleli, že jste situaci pomohl?

Rozhodně. Takový člověk nejsem, za tím si stoprocentně stojím. Musím se ohradit proti podsouvání takových věcí, v životě bych něco takového neudělal. Víc bych to komentovat nechtěl. Je to prostě interní věc našeho klubu. Vedení se takhle rozhodlo a je to uzavřená věc. Chci, aby hráči měli klid na práci, to je nejdůležitější.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary – Pardubice, Marek Zadina poprvé v roli hlavního trenéra hostůVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Zaskočil vás i následný konec asistenta Aleše Krátošky?

(odfrkne si) Konec Václava Varadi i Aleše Krátošky jsou spojené nádoby. Aleš se rozhodl sám, řešil to ráno s vedením. Je to interní věc. Přijal jsem to a soustředil se na svou práci. Pro všechny je to samozřejmě těžká situace, ale snažíme se s ní vypořádat tak, abychom stále předváděli dobré výkony,

Realizační tým ještě plánujete doplnit. Máte v hlavě nějaká jména?

Je to hrozně rychlé a hektické. Potřebuju si všechno promyslet, probrat možnosti a třeba přivést člověka, který pojede na naší vlně.

Jakým stylem hry se bude Dynamo prezentovat pod vaším vedením?

S Vencou jsme měli podobný pohled na hru. Líbil se mi projev i pod Radimem Rulíkem. Od každého jsem si vzal něco a utvořil jsem si svůj názor, jak bychom se chtěli prezentovat.

Reklama