Hlavní obsah

Na podzim bez práce, na jaře o titul. Je to až neuvěřitelné, libuje si třinecký obránce Šenkeřík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do Třince přišel Petr Šenkeřík jako poslední posila přestupového okna. Původně jako ostřílená pojistka do obrany pro případ, co kdyby. V následujících měsících se tah třineckého managementu ukázal být velmi prozíravým. Na konci základní části přišli Oceláři o Jakuba Jeřábka a ve druhém utkání finále se zranil i Martin Marinčin. A zkušenosti 33letého obránce se náramně hodily.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Dynamo Pardubice 2:6Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 4. zápas Třinec - Pardubice

Trenér Ocelářů Zdeněk Moták někdejšího obránce Zlína, Brna, Vítkovic, Karlových Varů a Českých Budějovic využívá nejen jako záplatu. Prostor dostává i v přesilových hrách. „Je to až neuvěřitelné. Je mi jedno, jestli dostanu tři, pět, nebo patnáct minut. Vždycky se to snažím odmakat naplno,“ svěřoval se Šenkeřík, který ještě v listopadu neměl angažmá.

Pak se dohodl na Slovensku v Banské Bystrici, kde si jej v lednu vyhlédl Třinec. Šenkeřík nad nabídkou ani vteřinu nezaváhal. Přestože tušil, že cesta do extraligového týmu nejspíše povede přes prvoligovou farmu.

„Byla to pro mě obrovská výzva. Bral jsem jakoukoliv roli. Byl jsem za tuhle šanci hodně rád,“ vykládal zlínský rodák Šenkeřík, jenž podle očekávání nejprve zamířil do Frýdku-Místku, kde stihl odehrát šest utkání, ve kterých si připsal dvě nahrávky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Pardubice 1:0 (11. Daňo)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po zranění třineckých opor se natrvalo přesunul k extraligovému týmu a ve finálovém utkání číslo tři si u gólu Marka Daňa na 1:0 připsal úvodní nahrávku v letošním play off. Třinec vyhrál 4:3 a ujal se v té chvíli v sérii podruhé vedení.

„V Třinci je skvělá parta. Kluci mě přijali bezvadně, jsem rád, že tu můžu být, a snažím se to týmu vracet,“ vykládal Šenkeřík, který si na konci této sezony už jistě pověsí na krk třetí extraligovou medaili. V sezoně 2012/2013 patřil do kádru poraženého finalisty Zlína a o deset let později získal bronz s Českými Budějovicemi. V domácí nejvyšší hokejové soutěži posbíral už 381 startů.

Dalších deset přidal v baráži, kterou si zahrál v Karlových Varech a za Slavii Praha. Zkušenosti z důležitých zápasů by mohl rozdávat, není proto překvapivé, že po zranění klíčového obránce Jeřábka a beka se zkušenostmi z NHL Marinčina vsadil trenér Třince Moták v početních výhodách právě na něj.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, Šenkeřík dostal čtyřminutový trest za hru vysokou holíVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Začal jsem na osmém beku, pak jsem byl sedmý. Bohužel se kluci zranili, ale ten tým je tak soudržný, že opravdu může každý zastoupit každého. Kuro (Daniel Kurovský) zaskočil za Růžu (Martina Růžičku) a hned dal gól. Je to o tom, že každý musí na ledě dělat svoji práci. A když si ji dělá, tak jde všechno dobře a můžeme mít dobrý výsledek,“ vykládal Šenkeřík.

Ještě na podzim se pomalu loučil s extraligovou kariérou, nyní sahá po premiérovém extraligovém zlatu. Třinec k němu potřebuje ještě dvě vítězství nad Pardubicemi. „Proti Třinci se vždy hrálo špatně. A teď to není jiné,“ připomněl Šenkeřík před pátým zápasem finále, který se hraje ve středu na ledě Dynama (od 18 hodin).

„A v play off obzvláště. Každý tady hrabe i za druhého, a když se něco nepodaří, tak ho druhý zastoupí. Když se dodržují věci, které se mají dělat, a nedělají se zbytečné věci navíc, tak to má soupeř těžší,“ vysvětloval Šenkeřík kouzlo třineckých úspěchů v play off, ve kterém Oceláři neprohráli už patnáct sérií v řadě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.