Hlavní obsah

Reprezentační obránce našel cestu domů. Knot se vrací pod Ještěd

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sotva hokejista Ronald Knot přistál s národním týmem v dějišti světového šampionátu v Rize, přispěchal liberecký klub s potvrzením, že se 28letý obránce vrací po dvou letech zase mezi Bílé Tygry.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Ronald Knot se raduje z branky.

Článek

Hráč, jenž strávil poslední sezonu na farmě Arizony v Tucsonu, podepsal pod Ještědem smlouvu do 30. dubna 2026. „Jsem opravdu velmi rád, že jsme se dohodli na spolupráci pro nejbližší tři sezony. Ronald prošel přes naší organizaci do zahraničí a zahrál si i na olympiádě. Naprosto splňuje typologii hráče, kterou jsme hledali. Pravostranné držení hole je navíc výhodou do mozaiky naší obrany," uvedl liberecký kouč Filip Pešán.

Součástí kontraktu je vzájemná dohoda, že Knotovi klub nebude bránit v případném zahraničním angažmá. Odchovanec pražské Slavie přišel do Liberce v roce 2019 z Chomutova a brzy se vypracoval mezi defenzivní lídry. Povedené výkony mu vynesly angažmá v KHL, odkud se poté dostal i do zámoří. V dresu Tucsonu odehrál v letošním ročníku AHL 66 utkání, v nichž si připsal 18 kanadských bodů, nakonec se dočkal i premiérové nominace na mistrovství světa.

V NHL ale za celý rok příležitost nedostal. „Je tam strašně moc aspektů, které to ovlivňují, jestli se vám podaří se dostat nahoru, nebo ne. Je to třeba délka smlouvy. Já měl jen na rok, takže od určitého momentu, kdy už ví, že s vámi nepočítají pro příští rok, už pro ně nejste tak zajímavým artiklem, aby vás vytáhli nahoru. Ta politika je tam strašně přísná a neúprosná," uvedl Knot ještě během reprezentačního kempu v Brně.

Při utkání Českých hokejových her se dočkal i premiérové branky za národní tým. Měl už ale jasno, že s NHL budoucnost spojovat nebude. „Mluvil jsem s Arizonou, ale z jejich strany zatím zájem na pokračování není. K nějaké variantě jinde za oceánem jsem se neupínal. Jsem realista, při své situaci jsem spíš hleděl po Evropě," uvedl Knot a úplně vyloučil návrat do KHL. „To je pro mě absolutně uzavřené," naznačil svůj názor na působení v Rusku vzhledem k válečné agresi na Ukrajině.

Reklama

Související témata: