Hlavní obsah

Sparta i Pardubice dál kralují extralize! Mistr schytal debakl, Kladno je poslední

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kompletní 6. kolo měla na programu hokejová Tipsport extraliga. V repríze posledního extraligového finále se dařilo Hradci Králové, který si poradil s domácím Třincem jasně 5:0. Výhru 2:1 nad Vítkovicemi slaví i České Budějovice, dařilo se i Karlovým Varům, které porazily Liberec 5:2. Ve formě hrající Litvínov přehrál stejným poměrem Mladou Boleslav. Roli favorita splnily po vítězství 4:1 nad Plzní Pardubice, poslední naopak zůstává Kladno, které podlehlo Kometě 1:4. První místo před Pardubicemi udržela Sparta, která si poradila s Olomoucí s přehledem 4:0 a stále je bez porážky.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno - Brno, kuriozitaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Obhájci titulu z Třince chtěli po třech výhrách v řadě přidat čtvrtý zářez, finálová repríza z poslední sezony proti Mountfieldu však pro ně nezačala vůbec dobře. Hradec poslal do vedení v 5. minutě Miškář, hlavní úder si však hosté schovali do druhé části hry. V rozmezí 190 sekund se z přesilové hry prosadil Pavelka, na tříbrankový rozdíl pak zvýšil Blain.

Katastrofální večer domácích završili v závěrečné části svým druhým gólem večera znovu Blain a Okuliar, Třinec tak padl s Hradcem drtivě 0:5.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Mountfield HK, a.s. 0:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vítkovice padly počtvrté v řadě

Vítkovičtí hokejisté chtěli na ledě Českých Budějovic ukončit třízápasovou sérii bez vítězství a po úvodní bezbrankové třetině se jim také jako prvním podařilo otevřít skóre, když se v 26. minutě prosadil zkušený lotyšský útočník Bukarts.

Tím však pozitiva hostů končila. Ve třetí třetině nejdříve odčaroval Klimešovu neprůstřelnost Harris, aby v 53. minutě rozhodl o vítězství Jihočechů v přesilové hře Kubík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Motor České Budějovice vs. HC Vitkovice Ridera 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vary rozhodly ve třetí třetině

Karlovy Vary vstoupily do duelu s Libercem lépe, když je v první třetině poslal do vedení Rachůnek. Tygři se vyrovnání dočkali v 26. minutě díky přesilovkové trefě kanadského beka ve službách Severočechů Melancona. Energie odpověděla ve stejné početní situaci, kdy Gríger podruhé zajistil domácím těsný náskok. Ještě do konce druhé třetiny však hosté po trefě Budíka srovnali na 2:2.

Vzepětí hostů vzalo za své ve 43. minutě, když se ve vlastním oslabení prosadil Koffer a vrátil Varům vedení. Zlomené Tygry dorazili Koffer a Kofroň, Západočeši se tak mohli radovat z vítězství 5:2.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Bílí Tygři Liberec 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Další výhra pro Litvínov

Ve skvělé formě hrající Litvínov prokázal svoji pohodu i v úvodu zápasu proti Mladé Boleslavi, když po první třetině vedl po brankách Davida Kašeho a Abdula o dvě branky. Bruslaři se však mizerným startem do zápasu rozhodit nenechali a ve druhé třetině díky Lantošiho a Malátově trefě srovnali účty.

Ani to Vervu nezaskočilo. Vedení vrátil domácím v 48. minutě Kudrna a když Sukel ve vlastním oslabení zvýšil znovu na dvoubrankový rozdíl, bylo o vítězi jasno. Skóre uzvařel při power play hostů gólem do prázdné branky svou druhou brankou Ondřej Kaše.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Litvínov vs. BK Mladá Boleslav 5:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

Druhá výhra v řadě pro Kometu

Poslední Kladno chtělo se chtělo v zápase proti Kometě odpoutat z nelichotivé pozice, úvod utkání však Rytířům opět nevyšel. V 7. minutě poslal hosty do vedení Gazda, druhou branku si pak Moravané schovali do druhé části hry, kdy se prosadil Pospíšil.

Trápící se Středočechy definitivně srazila Zaťovičova trefa z úvodu třetí třetiny, čtvrtý gól přidal v power play Kladna Flek. Aspoň čestný úspěch domácích si připsal v 57. minutě Ticháček, který tak překazil druhé čisté konto v řadě Furchovi. Na konečném vítězství 4:1 pro Kometu to však již nic změnit nemohlo.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Kometa Brno 1:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Pardubice srazily trápící se Plzeň

Pardubice začaly roli favority proti Plzni plnit již po 73 sekundách hry, když Hlavaje překonal Radil. Západočeši drželi jednobrankovou ztrátu až do poloviny utkání, kdy dvoubrankový náskok zajistil Perníkářům Tomáš Zohorna.

Naděje Indiánů na případný zvrat vzal v 45. minutě Vála, který zvýšil už na 3:0. Svůj druhý gól večera si připsal Radil, když zvýšil už na čtyřbrankový rozdíl. Čisté konto Willovi zkazil v poslední minutě Jansa, který korigoval na konečných 1:4.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Škoda Plzeň 4:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

Sparta znovu bez porážky

Sparta proti precizně bránící Olomouci v první třetině marně hledala cestu k úvodní brance. To se favoritovi povedlo až v 27. minutě po trefě Horáka. O sedm minut později uklidnil extraligového lídra Řepík a Pražané šli po dvou třetinách do kabin za dvoubrankového vedení.

Definitivně srazil odpor Kohoutů po 92 sekundách třetí periody Buchtele, na konečných 4:0 pak uzavřel skóre v přesilové hře svou druhou brankou večera Horák. Čisté konto si připsal Kovář. Sparta tak zůstává na čele extraligové tabulky o skóre před Pardubicemi.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Sparta Praha vs. HC Olomouc 4:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

6. kolo Tipsport extraligy
Třinec - Hr. Králové 0:5
Branky: 5. Miškář, 22. Pavelka, 25. a 41. Blain, 50. Okuliar
České Budějovice - Vítkovice 2:1
Branky: 47. Harris, 53. Kubík - 26. Bukarts
Karlovy Vary - Liberec 5:2
Branky: 9. Rachůnek, 33. Gríger, 43. Koffer, 45. Procházka, 54. Kofroň - 26. Melancon, 37. Budík
Litvínov - Ml. Boleslav 5:2
Branky: 4. a 60. Kaše, 11. Abdul, 48. Kudrna, 56. Sukel´ - 25. Skalický, 37. Malát
Kladno - Kometa Brno 1:4
Branky: 57. Ticháček - 8. Gazda, 33. Pospíšil, 43. Zaťovič, 54. Flek
Pardubice - Plzeň 4:1
Branky: 2. a 53. Radil, 21. Zohorna, 45. Vála - 60. Jansa
Sparta - Olomouc 4:0
Branky: 28. a 55. Horák, 34. Řepík, 42. Buchtele

Reklama

  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec