Hlavní obsah

Zlín čeká nelehká úloha

PRAHA

Třikrát za sebou musejí hokejisté Zlína porazit Vítkovice, pokud chtějí myslet na postup do finále play-off. Loňský mistr prohrává v semifinálové sérii se severomoravským celkem po jednom zaváhání doma a dvou porážkách v Ostravě 1:3. V pondělí se série vrací na Valašsko, pátý semifinálový duel začíná v 17:15.

Foto: Koláž Sport.cz

Brankář Igor Murín podržel zlínské hokejisty ve druhém semifinálovém utkání s Vítkovicemi.

Článek

Hráčům Zlína se nepodařilo dovést druhé utkání v Ostravě k vítězství, trenér Ernest Bokroš ale nemohl svým svěřencům nic vytknout. "Celé mužstvo si za výkon zaslouží absolutorium. Vítkovice daly o dva góly více, a proto nakonec vyhrály," řekl po dvojbloku na severu Moravy slovenský kouč.

Bokroš věří, že se Zlínští do Ostravy vrátí zase ve středu k šestému utkání. A nažhaveni jsou i hráči. "Máme tým dost silný na to, abychom sérii ještě otočili," burcoval spoluhráče Peter Barinka na internetových stránkách klubu.

:. ANKETA
Kdo vyhraje pátý semifinálový zápas ve Zlíně? Hlasujte v anketě na konci článku.

Vítkovičtí si počkají na chyby

Vítkovickou kabinu prostoupila po úspěšném vystoupení před vlastními fanoušky euforie, svěřenci trenéra Vladimíra Vůjtka ale vědí, že na cestě do finále schází ještě jeden krok. "Poslední krok je vždycky nejtěžší. Samozřejmě jsem na tom psychicky lépe, máme dva pokusy k dobru. Vše nám hraje do karet. Ale musíme udělat ten poslední krok," zůstává na zemi Ivan Padělek.

Jedna z hlavních postav pátečního zápasu v Ostravě nečeká, že se charakter hokeje výrazně změní. "Všechny zápasy, které jsme odehráli, byly podobné. Výborná obrana z obou stran. Myslím, že obraz hry se nezmění. I když Zlín asi bude muset za nepříznivého stavu série hru doma trochu otevřít. My budeme vycházet ze zabezpečené obrany a čekat na chyby soupeře. V tuhle chvíli nahráno," dodal Padělek.

Vítkovický kapitán Pavel Kubina věří, že na šestý zápas už nedojde. "Strašně si věříme a celý tým je neskutečně nahecovaný. Do Zlína jedeme vyhrát! Jsme rozjetí, a to ještě není konec," naznačil nejvyšší ambice týmu.

Páté semifinálové utkání se hraje ve Zlíně na Velikonoční pondělí, na přání České televize byl začátek duelu posunut na 17:15.

ZLÍN - VÍTKOVICE, stav série 1:3
Chce na domácím ledě uspět a vrátit sérii opět do Ostravy.Do sestavy se vrací po vypršení trestu obránce Malík, distanc útočníka Hubáčka vyprší po pondělním utkání.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.