Hlavní obsah

Dluhy v Toljatti - slovenské hokejisty dokonce kvůli klubu vyhodili na ulici

PRAHA/MOSKVA

Zatímco se u nás spekuluje o tom, zda Hradec Králové má šanci vstoupit do Kontinentální hokejové ligy (KHL), zdá se, že jeden tým naopak soutěž s převážně ruskými kluby opustí. Finanční potíže celku Lada Toljatti se totiž stále prohlubují a nyní se ze smluv s klubem dokonce vyvázalo hned patnáct hráčů, kteří se za poslední čtyři měsíce nedočkali svých výplat.

Foto: www.khl.ru

Tady se mažoretky Toljatti ještě usmívají, ale s klubem to zrovna růžově nevypadá

Článek

Hráči se snažili klub opustit už delší dobu, defintivně je ale povinnostem k Toljatti zbavila až v úterý svým rozhodnutím disciplinární komise KHL. V týmu tak končí brankáři Braškin a Trifonov, obránci Jesipov, Makarov, Dydykin, Lekomcev, a Kalimulin, a útočníci Golubcov, Drugov, Černikov, Nikonorov, Petrov, Beluchin, Michnov, a Lukin. Všichni jsou nově volnými hráči.

Situace v Toljatti, třetího nejhoršího týmu v KHL, byla neutěšená po celou sezónu. V ruských médiích se například objevila zpráva o tom, jak dopadli slovenští hokejisté Erik Weissmann a Richard Kapuš. Klub sice hráčům zajistil byt, jenže za něj neplatil. Majitel bytu pak slovenské reprezentanty doslova vyhodil na ulici, nakonec museli přespat v šatně na stadionu.

"Do měsíce se rozhodneme, co bude s Ladou Toljatti. Zatím ale nemáme žádné náznaky toho, že by hráli v KHL i v příští sezóně. Máme o tom bohužel značné pochybnosti. Můj osobní názor je, že nebude žádná tragédie, pokud by nově začali hrát nižší soutěž," řekl listu Sovětskij sport prezident hokejových operací KHL Vladimir Šalajev.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.