Hlavní obsah

Slovensko na MS v hokeji 2024: Program našich východních sousedů na šampionátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská hokejová reprezentace už více než 11 let čeká na úspěch z mistrovství světa a šampionát v blízké Praze a Ostravě, hraný od 10. do 26. května, by pro ni mohl být ideální příležitostí napravit loňský nepostup ze základní skupiny. Podívejte se na program slovenského národního týmu v rámci letošního MS na Sport.cz

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Slovenska se radují z branky.

Článek

Slovenská hokejová reprezentace od roku 2012 na větší úspěch ze světového šampionátu stále čeká. Tehdy získala stříbro, ale od té doby skončila nejlépe na osmém místě. Hned sedmkrát, včetně loňského roku, navíc ani nepostoupila do čtvrtfinále.

Nesmíme však zapomínat ani na bronzové medaile ze ZOH v Pekingu v roce 2022, na které by současný tým jistě chtěl navázat i v Praze a Ostravě. Právě téměř domácí prostředí v ostravské skupině by mělo být velkou vzpruhou a motivací pro slovenské reprezentanty, kteří budou mít jistě jen ty nejvyšší cíle.

Program Slovenska na MS v hokeji 2024

DatumČasZápas
pátek 10. 5.16:20Slovensko–Německo
neděle 12. 5.12:20Slovensko–Kazachstán
pondělí 13. 5.16:20USA–Slovensko
středa 15. 5.20:20Slovensko–Polsko
sobota 18. 5.20:20Francie–Slovensko
neděle 19. 5.20:20Slovensko–Lotyšsko
úterý 21. 5.20:20Švédsko–Slovensko

Slovenští hokejisté byli nalosováni do skupiny B, jejíž zápasy se odehrají v Ostravě. Hned úvodní utkání bude pro Slováky pořádným testem, utkají se totiž s obhájci stříbrných medailí z Německa. Po jednodenní pauze vyzvou papírově slabší Kazachstán.

V pondělí Slovensko čeká těžký zápas s USA, ve středu pak utkání s Polskem, které se na elitní šampionát vrací po 22 letech. V sobotu 19. května budou slovenští hokejisté hrát s Francií, o den později pak s obhájci bronzových medailí z Lotyšska. Celou základní skupinu Slováci zakončí v úterý těžkou bitvou se silným Švédskem.

Harmonogram MS v hokeji 2024

DenFáze turnajeMísto
pátek 10. května–úterý 21. květnaZápasy ve skupináchPraha/Ostrava
čtvrtek 23. květnaČtvrtfinálePraha/Ostrava
sobota 25. květnaSemifinálePraha
neděle 26. květnaZápas o 3. místoPraha
FinálePraha

Po devíti letech se světový šampionát v ledním hokeji vrací do České republiky, konkrétně do Prahy a Ostravy. V pražské O2 areně se odehrají utkání základní skupiny A, tedy i české reprezentace, Kanady, Finska, Švýcarska, Dánska, Norska, Rakouska a Velké Británie.

V Ostravar aréně se diváci mohou těšit na všechna utkání skupiny B se Slovenskem, USA, Švédskem, Německem, Lotyšskem, Kazachstánem, Francií a Polskem. Odehrají se zde také dvě čtvrtfinálové bitvy.

Zbytek play off, včetně medailových zápasů, se bude hrát v již zmiňované O2 areně v pražské Libni.

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Reklama