Hlavní obsah

O důvodech konce Varadi, Babišově hlášce i o Jalonenovi neopakujícím Pešánovu chybu

Sezona hokejové extraligy je minulostí, a stejně jako v posledních dvou dohraných slaví zlato opět Třinec. V podcastu webu sport.cz Za mantinelem redaktoři Jan Škvor a Martin Kézr rozebírají, co stojí za mistrovským hattrickem Ocelářů, zastavují se však i u novinky, že nejvyšší soutěž budou od příštího ročníku řídit samotné kluby místo svazu. A řeč pochopitelně dojde i na triumf národního týmu na Českých hrách v Ostravě.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem.

 
Článek

Na střídačce Slezanů končí po pěti letech Václav Varaďa, hlavní architekt nadvlády Ocelářů. 46letý trenér svůj odchod oznámil s dostatečným předstihem už v průběhu sezony a po jejím konci připustil, že jeho vize se s tou klubovou rozcházela, že jeho cestě nevěřili. S kým konkrétně si Varaďa názorově nesedl a jak těžké to bude mít jeho nástupce Zdeněk Moták?

Po deseti letech si řízení extraligy berou na svá bedra kluby od svazu. A přestože dopředu garantují, že uzavření soutěže není na pořadu dne, k jistým změnám dojde. Redaktoři Škvor s Kézrem přibližují ty nejpodstatnější.

„Přirovnal bych to k akciové společnosti, kde akcionáři, kteří vynakládají prostředky na provoz firmy nebo produktu, by chtěli mít bezprostřední vliv na její řízení," vypočítával jeden z důvodů převzetí extraligy viceprezident Asociace profesionálních klubů ledního hokeje Prokop Beneš. Dá se ale extraliga řídit jako akciová společnost, když jsme zjistili, že ani stát nejde řídit jako firma, jak tvrdil jistý Andrej Babiš?

Závěrečná část podcastu je věnována reprezentaci, která má za sebou herně i výsledkově povedený turnaj v Ostravě. Jaká je ta největší změna u národního týmu v porovnání s předchozím trenérem Filipem Pešánem? A jaký nejdůležitější úkol má nyní před sebou jeho nástupce Kari Jalonen na Švédských hrách sloužících jako generálka na MS v Tampere a Helsinkách?

Reklama

Související témata: