Hlavní obsah

Lecavalier zazářil i jako herec

PRAHA

Větší hvězdu hokejisté Tampy Bay Lightning do Prahy nepřivezli. A ani ji nemají. Frankofonní Kanaďan Vincent Lecavalier se mezi hokejisty Blesků chlubí nejvyšším platem i nejlepší produktivitou. Přesně 7 166 666 dolarů za 92 kanadských bodů, které získal v minulé sezóně.

Článek

Ramenatý kapitán týmu, příznivec charity, ale i příležitostný herec. Před třemi roky představoval v ceněném kanadském filmu o proslulém Maurici Richardovi další montrealskou legendu, Jeana Béliveaua. Na jeho počest také Lecavalier nosí na dresu číslo čtyři.

V Česku není 28letý útočník poprvé. „V roce 1997 jsem tu byl s reprezentací Kanady do osmnácti let. Tenkrát jsme si to skvěle užili,“ vyprávěl. O pár měsíců později jej Tampa draftovala jako jedničku. A on začal plnit naděje, které do něj tým Lightning vkládal. „Bude hokejovým Michaelem Jordanem,“ tvrdil majitel klubu Art Williams. V roce 2004 zvedl Lecavalier nad hlavu Stanley cup. V sezóně 2006/07 se poprvé v NHL dostal přes sto kanadských bodů.

Momentálně má Lecavalier v útoku Martina St. Louise aVáclava Prospala. „Vinny je chytrý hráč s parádní přihrávkou,“ libuje si, jakého má k sobě šikovného českého nahrávače.

Od Prospala toho o Praze slyšel dost. Mnohem větší starost, než kam zajít po večerech, mu teď ale dělá jeho pochroumané rameno. „Lepší se to. Pořád ale nemůžu říct, že by bylo na sto procent v pořádku. Proti Rangers se snad už nijak šetřit nebudu,“ věří Lecavalier.

Vincent Lecavalier a Češi
srpen 1997hrál v Jihlavě a ve Žďáru nad Sázavou na juniorském turnaji.
8. 5. 2001dal gól Hniličkovi, Kanada ale prohrála s Českem na MS 2:4.
11.9. 2004překonal v čase 63:45 Vokouna a rozhodl o postupu Kanady do finále SP.
2004V době výluky NHL se spekulovalo, že půjde hrát do Sparty, ovšem skončil v Kazani.
...Je dobrým známým tenistky Nicole Vaidišové.

Reklama

Související témata: