Hlavní obsah

Čeští sledge hokejisté budou na MS bojovat o postup do A skupiny

PRAHA

Čeští sledge hokejisté budou od soboty bojovat na mistrovství světa v Kanadě o postup do elitní skupiny A. Letošní vicemistry Evropy čekají v B-skupině Korea, Polsko a Estonsko, přičemž mezi elitu by měly postoupit dva týmy.

Článek

"Myslím si, že bychom měli naši skupinu vyhrát a postoupit. Sice nevíme, jak hraje Korea, to je pro nás taková neznámá, ale Poláky a Estonce známe z různých turnajů, takže si věříme," uvedl útočník Michal Giener na oficiálních stránkách klubu SKV Nowaco Sharks Karlovy Vary, který se stal v kategorii handicapovaných letošním českým mistrem.

Právě Korea bude v sobotu v Marlborough prvním soupeřem českého týmu, v neděli se Češi utkají s Polskem a o dva dny později s Estonskem. Ve středu 2. dubna se pak představí v zápase o třetí místo nebo ve finále B-skupiny. Ve skupině A se o titul mistrů světa utkají hráči Kanady, Norska, USA, Německa, Japonska a Itálie.

Reklama

  Česko - Švédsko zítra 16 : 00
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.