Hlavní obsah

Trenér Šupler u slovenské hokejové reprezentace skončil

BRATISLAVA

Trenér Július Šupler po neúspěšném vystoupení na mistrovství světa v Kanadě podle očekávání končí na střídačce slovenské reprezentace. Jak zkušený kouč, tak hokejový svaz (SZĽH) se rozhodli nevyužít roční opci k dvouletému kontraktu, jenž vyprší 30. června. Ve středu to oznámil prezident svazu Juraj Široký s tím, že nástupce sedmapadesátiletého trenéra byl měl být znám do měsíce.

Článek

Pod Šuplerovým vedením se v minulých dvou letech slovenskému národnímu týmu na vrcholných akcích nedařilo. Před rokem v Moskvě vypadli hokejisté ve čtvrtfinále, letos v Kanadě dokonce hráli jen o záchranu a obsadili až 13. místo.

Jedním z kandidátů na uprázdněné místo by mohl být současný viceprezident svazu Ján Filc, jenž Slováky dovedl v roce 2002 k zisku dosud jediného titulu mistrů světa.

Šupler, který v 90. letech postoupil s národním mužstvem ze třetí výkonnostní kategorie až mezi elitu, nejspíš zamíří do Lotyška, kde už v minulosti trénoval tým HK Riga 2000. Nyní by měl údajně převzít jiný klub z metropole Dinamo.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 pp Česko - Kazachstán 3 : 4 pp   dohráno
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán