Hlavní obsah

Volejbalistky neztratily v kvalifikaci ME set ani s Maďarskem

SZOMBATHELY

České volejbalistky prošly první polovinou kvalifikace mistrovství Evropy bez ztráty setu. V závěrečném kole turnaje v Szombathely porazily 3:0 i domácí Maďarsko. Odvety se hrají od 2. do 4. června v Opavě. Přímo na šampionát postoupí vítěz skupiny, celek z druhého místa absolvuje v září baráž. Druhá v Szombathely skončila Ukrajina.

Článek

Český výběr dnes sice v první sadě přišel o úvodní náskok čtyř bodů, ale po krátkém zaváhání se opět rozjel. Nahrávačka Šimánková dokázala překvapovat maďarskou obranu pestrými kombinacemi, týmu se dařilo na podání i na bloku a ve zbytku setu už neměl s vývojem skóre potíže.

Také druhá sada se dlouho vyvíjela lépe pro české volejbalistky, ale houževnaté Maďarky dokázaly v koncovce snížit na rozdíl jediného bodu a následně odvrátit tři setboly. České družstvo uklidnil až razantní útok smečařky Šenkové. "Druhý set byl klíčový. Maďarky musely hrát naplno, my už byly dost unavené, ale holky se s tím dokázaly porvat," řekla trenérka Táňa Krempaská televizní stanici Sport 1.

Šenková posléze svým úderem zakončila i celý zápas, v jehož třetím dějství už opět jednoznačně kraloval český tým. Maďarské polařky často nedokázaly reagovat na chytré obloučky za bloky, naopak česká obrana na síti nekompromisně vrátila spoustu míčů na soupeřovu polovinu.

Krempaská ocenila tým za to, s jakou suverenitou prošel úvodním turnajem. "Vítězství 3:0 nad Ukrajinou bych předem nevěřila, ale holky hrály dobře, do puntíku splnily taktickou přípravu," uvedla.

Před opavskými odvetami jsou podle ní Češky díky prvnímu místu a skóre 9:0 ve výhodě. "Ale zatím tam nejsme, Ukrajinky určitě přijedou s tím, že nemají co ztratit. Ale toto družstvo má určitě na víc. Když se na mistrovství Evropy dostaneme, budu od nich chtít medaili," prohlásila Krempaská.

ČR - Maďarsko 3:0 (16, 23, 16)
Rozhodčí: Loderus (Niz.), Cekov (Bulh.). Čas: 69 min. Diváci: 400.
Sestava ČR: Matuszková, Božková, Šenková, Horká, Spalová, Šimánková, libero Tomanová - Plchotová, Sieglová, Jamborová, Franková.
Tabulka:
1. Česko3309:06
2. Ukrajina3216:35
3. Maďarsko3123:64
4. Rakousko3030:93

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.