Hlavní obsah

Hamilton přiznal, že byl krůček od odchodu z formule 1

PRAHA

Svět formule 1 mohl v roce 2009 přijít o jednu ze svých hvězd. Světový šampión z roku 2008 Lewis Hamilton přiznal, že po loňské australské aféře, v níž byl usvědčen z lhaní, chtěl ukončit kariéru. "Po té události se toho na mě hodně sesypalo. Chvíli jsme si říkal, že je toho na mě moc, že to nemohu zvládnout..."

Článek

Na konci března to bude rok, co byl Lewis Hamilton usvědčen ze lži při Velké ceně Austrálie. Britský závodník tehdy v prvním závodě světového šampionátu dostal od vedení McLarenu pokyn, aby před sebe pustil Jarna Trulliho, i když byl na trati zpomalovací vůz. Hamilton i stáj toto tvrzení popírali, avšak ze lhaní je nakonec usvědčila rádiová komunikace. Mezinárodní automobilová federace (FIA) Hamiltona z GP Austrálie diskvalifikovala a na jeho osobu se snesla vlna kritiky...

Pětadvacetiletý jezdec nyní přiznal, že byl tehdy krůček od odchodu z formule 1... "Po té události se toho na mě hodně sesypalo. Není mi jedno, co si o mě myslí lidé. Chvíli jsem si říkal, že je toho na mě moc, a že to nemohu zvládnout," uvedl Hamilton na webových stránkách magazínu Autosport.

"Honilo se mi hlavou, že bych v tomto sportu vůbec neměl být. Nechtěl jsem ale opustit stáj, která je pro mě vysněnou. Nikdy jsem si nepřál jezdit pro někoho jiného. Nechtěl jsem tedy odejít z týmu jako spíš přestat se závoděním," řekl dál mistr světa z roku 2008.

Miluji čestnost

"Podporovala mě ale rodina, fanoušci, tým a přišly mi i úžasné dopisy. Pomyslil jsem si, udělal jsem chybu, ale tihle lidé mi dali druhou šanci. Dlouho jsem pak při každém vstupu do místnosti cítil negativní energii. Necítil jsem se dobře. Nyní ale vím, že nešlo jen o negativní energii. Od lidí se mi dostávalo i hodně podpory, a to mě posílilo. Byla to pro mě opravdu velká zkušenost."

Nyní je Lewis Hamilton podle svých slov silnější a doufá, že už se mu nic podobného nikdy nestane. "Je to jako když dáte ruku na psa a on vás kousne. Znovu už na něj ruku nedáte. Byl jsem jednou pokousaný a podruhé už to nechci zažít. Nevím, co se stane v budoucnosti, ale formuli 1 jsem vždy miloval. A miluji i čestné vyhrávání. Čestnost byla pro mě vždy důležitá," uzavřel Hamilton.

Reklama

Související témata: