Hlavní obsah

Požáry v Kanadě zatím neohrožují Velkou cenu formule 1 v Montrealu

Rozsáhlé lesní požáry na východě Kanady neohrožují podle představitelů formule 1 Velkou cenu v Montrealu, která je na programu na konci příštího týdne. Ačkoli je jednou z nejvíce zasažených oblastí právě provincie Québec, v níž se nachází i závodní okruh Gilles-Villeneuvea, panuje zatím optimismus. GP Kanady začne ve čtvrtek tréninky.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kanadu ničí rozsáhlé lesní požáry.

Článek

"Byli jsme ujištěni, že situace v Montrealu je v tuto chvíli jiná než v jiných částech země a na severu USA. Riziko zůstává nízké a kvalita ovzduší v Montrealu je dobrá," uvedl v prohlášení mluvčí seriálu mistrovství světa F1.

Kouř z kanadských požárů však zahalil i New York, Washington či Filadelfii, kde naopak byly odloženy zápasy baseballové nejvyšší soutěže MLB či ženské basketbalové WNBA. "Špatná kvalita ovzduší je důvodem, proč se hrát nebude," uvedli zástupci baseballového klubu Washington Nationals.

Velmi nejistý je i sobotní slavný dostih Belmont Stakes v New Yorku, uzavírající americkou Trojkorunu. "Rozhodnutí padne na poslední chvíli," uvedla ve čtvrtek newyorská guvernérka Kathy Hochulová.

Formule 1 už v této sezoně musela kvůli počasí jednu Velkou cenu zrušit. V květnu se po ničivých bleskových záplavách v Itálii neuskutečnila Grand Prix Emilia-Romagna, pod vodou se po přívalových deštích ocitla i část závodiště v Imole.

Reklama

Související témata: