Hlavní obsah

Sáblíkové los příliš nepřál, hlavní soupeřky pojedou až po ní

RICHMOND

Rychlobruslařka Martina Sáblíková se dnes při útoku na olympijskou medaili v závodu na 3000 metrů představí ve čtvrté rozjížďce od konce. Její soupeřkou bude Japonka Masako Hozumiová.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Česká rychlobruslařka Martina Sáblíková (uprostřed) se na oválu ve Vancouveru baví se svým trenérem Petrem Novákem (vpravo)

Článek

Po svém vystoupení bude česká favoritka sledovat, jak si povedou její největší rivalky, které budou mít tu výhodu, že budou znát její výkon. "To je dobře. Holky budou vědět, na čem jsou," komentoval výsledek losování Markus Eicher trenér německých reprezentantek, které jsou také velkými adeptkami na stupně vítězů.

Po Sáblíkové pojede domácí naděje Clara Hughesová s Norkou Maren Haugliovou. Pak bude následovat dvojice Kristina Grovesová z Kanady a Němka Stephanie Beckertová, která je za českou závodnicí na průběžném druhém místě ve Světovém poháru na dlouhých tratích. Závod vyvrcholí soubojem obhájkyně zlaté medaile Ireen Wüstové z Nizozemska s Němkou Danielou Anschützovou-Thomsovou.

"Hlavně Wüstová je jako soupeřka výborná, protože vždycky rozjíždí závod rychle. I Grovesová je dobrá, každopádně pojede o medaili," pochvaloval si vylosování německý kouč.

Závod začne dnes ve 22 hodin.

Reklama