Hlavní obsah

Další šance už nebude. Stojí to za prd. Hvězdy NHL rozdýchávají olympijskou stopku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do poslední chvíle věřili, že se nebude opakovat scénář z roku 2018, kdy ty největší hokejové hvězdy v Pchjongčchangu pod pěti kruhy chyběly. Zvlášť když NHL nyní svým hráčům start na olympiádě 2022 v Pekingu přislíbila. Jenže covid-19, který v zámořské lize odkládá jeden zápas za druhým, všechno změnil. A nejlepší hokejisté planety se jen těžce smiřují, že nejprestižnější sportovní událost bude znovu bez nich.

Foto: Profimedia.cz

Kapitán Kanady Sidney Crosby se zlatou medailí ze ZOH 2014 v Soči. Stejně jako v roce 2018 v Pchjongčchangu však budou hvězdy z NHL chybět i na blížících se hrách v Pekingu.

Článek

„Z vlastních zkušeností samozřejmě vím, jak jsou olympiády výjimečné a jedinečné. Pro sportovce nic podobného neexistuje," mrzí kapitána Pittsburghu Sidneyho Crosbyho, že nemůže navázat na svá zlata z Vancouveru 2010 a Soči 2014 (tam vedl Kanadu dokonce jako kapitán) a dosáhnout tak zlatého hattricku.

„Při myšlenkách na kluky, kteří neměli tu šanci být součástí (olympiády), a při vědomí, o co přijdou... Myslím, že slovo 'zklamání' je ten nejlepší způsob, jak popsat současné pocity," dodal Crosby.

Ještě větší rozčarování musí zažívat jeho krajan Steven Stamkos. Kapitán Tampy Bay přišel před sedmi lety o hry v Soči kvůli zlomenině holenní kosti. V roce 2018 borci z NHL do Pchjongčchangu nesměli a nedočkají se ani teď v Pekingu.

„Když jsem vyrůstal, snil jsem o zisku Stanley Cupu, což se mi podařilo. Taky jsem ale vyrůstal s touhou reprezentovat svou zemi a vyhrát zlatou (olympijskou) medaili. A na to už pravděpodobně nebudu mít šanci," míní Stamkos, jemuž při ZOH 2026 v Miláně a Cortině d´Ampezzo bude šestatřicet.

„Je to na ho*no. Všichni se na to těšili. V kolektivní smlouvě jsme jako hráči udělali spoustu věcí, abychom přivedli olympiádu zpět. Byl by to skvělý turnaj," zoufá si útočník Winnipegu Kyle Connor, který by velmi pravděpodobně figuroval na soupisce USA.

Reklama

Související témata: