Hlavní obsah

Ledový Peking. Bitva proti Rusům s komentářem Jiřího Šlégra

Aktualizováno

Čeští hokejisté se v pátek konečně dočkali výhry, když po nájezdech udolali Švýcary, a i sobotní program na olympiádě v Pekingu se nesl z pohledu tuzemských fanoušků především v hokejovém duchu. Pešánův tým bojoval ve skupině B s dosud neporaženými Rusy, kteří obhajují zlato. Český tým se vytáhl a vyhrál 6:5 v prodloužení, když rozhodl obránce Šulák. Hokej byl pochopitelně jedním z hlavních témat studia Ledový Peking na Sport.cz, kde hodnotil výkony českých hráčů olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr. Ten také s redaktorem Martinem Kézrem průběžně komentoval samotný zápas. Ve studiu ale přišla řeč také na biatlon, skeleton či skoky na lyžích.

Živě: Ledový Peking - 10. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Situaci v českém týmu před zápasem se sbornou rozebral přímo z Pekingu redaktor Sport.cz Jan Škvor.

Krátce před začátkem duelu dostal slovo člen Triple Gold Clubu Jiří Šlégr a s redaktorem Martinem Kézrem nejprve rozebral dosavadní účinkování národního týmu na hrách. V přestávkovém programu pak průběžně glosovali vývoj duelu. Po závěrečné siréně utkání zanalyzovali.

Nejprve se ale moderátorka Lucie Černá obrátila na bývalou biatlonovou reprezentantku Jitku Landovou, která pohovořila o nástrahách sprintu a také o aktuálních výsledcích českých závodníků na nejkratší trati na hrách.

Dalším hostem byl skeletonista Timon Drahoňovský, který se věnoval představení české naděje Anny Fernstädtové v Pekingu. A také jejím zdravotním problémům. Jak dobře známo, těsně před startem olympiády jí byla diagnostikována cukrovka.

Přímo z dějiště olympiády bude mluvit o skeletonu také redaktor Sport.cz Pavel Novotný.

V sobotu se dostali ke slovu také skokané na lyžích v závodě na velkém můstku. O jejich vystoupení promluvil trenér František Vaculík.

O životě v Číně se rozpovídal také Jakub Kouřil, jenž v nejlidnatější zemi světa pracoval.

Reklama

Související témata: