Hlavní obsah

Liptovský Mikuláš v hokejové euforii

Čtvrtými zápasy pokračuje dvojice čtvrtfinálových sérií nejvyšší slovenské hokejové soutěže. Liptovský Mikuláš usiluje o největší úspěch klubové historie proti Zvolenu, který se naopak touží vrátit po letech půstu opět k medailovým příčkám.

Článek

Papírově byl tento souboj označován za nejvyrovnanější, což se zatím bezezbytku naplňuje. Zatímco v ostatních sériích dominují zcela jednoznačně lépe umístěná mužstva po základní části, zde mírně favorizovaný Zvolen zatím jedno střetnutí ztrácí. Oba celky vedou čeští trenéři.

Hned první střetnutí čtvrtfinále vyhráli hosté. Hráči Mikuláše vedli po první třetině i následující den, nakonec však Zvolen průběh druhého duelu otočil ve svůj prospěch. Ve včerejším utkání hraném už na ledě pátého celku dlouhodobého dějství, museli naopak dotahovat mikulášští. Na branku hostujícího Štrby odpověděl ve třetí části nejprve Róbert Huna, aby minutu před koncem rozhodl o triumfu domácích český legionář Martin Tomášek.

Po nevydařeném minulém ročníku, panuje v Liptovském Mikuláši spokojenost. Vždyť také jedenácté místo z uplynulé sezóny svěřenci kouče Mojmíra Trličíka už s určitostí výrazně vylepší. Liptáci jsou příjemným překvapením probíhajícího ročníku. Jedničkou mezi tyčemi je spolehlivý Martin Falter, záda mu kryje nezkušený Michal Šiarnik. Dvojice českých hráčů, Jiří Heš s Pavlem Kumstátem, tvoří obranné pilíře. Kapitán Juraj Halaj pak velí útočným řadám Liptovského Mikuláše.

Zvolen loni nepřešel přes čtvrtfinále vyřazovací části, nyní hodlá opět proniknout mezi nejlepší čtveřici. Tým z pod Pustého hradu, má k dispozici vyrovnanou brankářskou dvojici. Post náhradníka za Jánem Lacem zaujímá Igor Murín. Vůdcem defenzívy je Ladislav Čierny. Zvolen velmi dobře zvládá hru v početní nevýhodě. K ofenzivním tahounům patří Lukáš Hvila, Filip Turek a také Peter Barinka.

„Po neúspěchu z prvního střetnutí jsme si dokázali, že na soupeře máme. Bohužel se nám nepodařilo udržet hubené, ale nadějné vedení. Nálada v týmu je bojovná, odhodlaná. Víme, že eventuální čtvrteční prohra by dostala Mikuláš do sedla. Určitě věřím ve schopnosti týmu, i v otočení nepříznivého stavu,“ uvedl Miloš Holaň, hlavní muž zvolenské střídačky.

I dnes se očekává v Liptovském Mikuláši boj o každý metr ledu. Vyprodaný stadión požene své oblíbence ke třetí výhře. Naplní domácí hráči přání svých fanoušků, nebo se podaří Zvolenu srovnat vítězstvím krok? Bwin vypsal na triumf domácích kurs 2.20, nerozhodný výsledek má kurs 4.15, na úspěch Zvolenu si můžete vsadit v kursu 2.60

Reklama