Hlavní obsah

Philadelphia opět proti San Jose

Podobně jako včera je i dnes v zámořské NHL na programu pět utkání. Žádný z klubů se však nebude muset vyrovnávat s únavou z předchozího dne. Dallas začal v pondělí své turné po východě dobře a dnes hraje v New Jersey. Chicago má za sebou první výhru s novým trenérem a dnes přivítá Edmonton. Philadelphia hostí San Jose.

Foto: Gus Ruelas, ČTK/AP

Hokejisté San Jose oslavují gól Lukáše Kašpara (č. 43).

Článek

Letci zaznamenali v minulé sezóně vůči té předcházející velký vzestup, když došli až do konferenčního finále. Vedení Philadephie se v letní pauze možná i díky tomu chovalo tak, že by si leckdo mohl myslet, že usnulo na vavřínech. Odešli čtyři útočníci a místo nich se neobjevily žádné výrazné nové tváře. Klub se ale nikdy služebám potřebných pracantů nevyhýbal, čili se nejedná o přílišné překvapení. Mírnou fluktuaci hokejistů zažila i obrana, kterou právě nyní sužuje několik zranění. Snad i kvůli tomu začal nový ročník pro Philadelphii velmi neslavně. V prvních třech zápasech sice tým všechny soupeře přestřílel, ale získal jediný bod. V dalších dvou utkáních byli hráči již na štíru i se samotnou střelbou. Problémem se ukazuje též být brankářský post, jehož obsazení se přitom vůči minulé sezóně nezměnilo. Niittymaki přišel o přípravný kemp, ale v sezóně již pomohl mužstvu k jeho jediným dvěma bodům a dnes znovu dostane přednost před Bironem.

Žraloci pod vedením nového trenéra zažívají velmi dobrý vstup do sezóny. Ovládli první čtyři utkání, v nichž dohromady pouze čtyřikrát inkasovali. Prázdné konto udržel v brance San Jose Boucher, ale jedničkou nadále zůstává Nabokov. Klub mírně nalomil až konec velmi náročného programu. Na začátku víkendu ho totiž čekaly dva zápasy ve dvou dnech. Presto hráči dokázali zmobilizovat síly a dosáhli ještě jednoho vítězství. Střelecky klubu vládne Cheechoo, zatímco jako skvělý nahrávač se opět projevuje Thornton. Vysoko ovšem v  klubovém kanadském bodování jsou i obránci. San Jose zde velmi těží z příchodů Boylea i ještě staršího Blakea. Trenér by měl dnes mít příležitost postavit do útoku uzdravené Michálka a Plíhala. Přát si ale především asi bude, aby se jeho svěřenci začali lépe projevovat v přesilových hrách.

Bookmakeři bwin neočekávají, že by domácí tým vrátil soupeři sobotní prohru. Na první výhru Philadelphie v nové sezóně si lze totiž u nich vsadit v kursu 2,6 . Hosté začali nový ročník šesti zápasy v deseti dnech, ale nyní stejně jako dnešní sok od soboty odpočívali. San Jose vyhrálo na ledě dnešního soupeře dva poslední vzájemné duely a dnes si to může zopakovat v kursu 2,2 .

Reklama