Hlavní obsah

Byl to šok. Překvapivý krok k biatlonu soupeřky zaskočil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro svět klasického lyžování byla tahle zpráva bleskem z čistého nebe. Trojnásobná medailistka z mistrovství světa Anamarija Lampičová se rozhodla změnit sport a od příští sezony závodit v biatlonu. I pro její reprezentační kolegyně a soupeřky bylo její rozhodnutí velkým překvapením.

Foto: Archiv Anamarije Lampičové

Slovinka Anamarija Lampičová mění lyžování za biatlon.

Článek

„Přemýšlela jsem, co dělat dál. Každý se v životě dostane do bodu, kdy je třeba udělat důležité rozhodnutí. Vím, že v běžeckém lyžování toho zvládnu mnohem víc, ale nakonec vyhrála touha po změně. Rozhodla jsem se tedy pro biatlon a chci udělat vše, abych se tam stala jednou z nejlepších," vysvětlovala Lampičová pro web Slovinského lyžařského svazu.

Sama zprávu zveřejnila také na svém instagramovém účtu, kde se sní loučily soupeřky ze světa lyžování a zároveň ji vítaly nové soupeřky do biatlonové rodiny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Anamarija Lampič (@anamarija.lampic)

„Pro mě to byl trochu šok. Je zvláštní změnit sport rok předtím, kdy se koná mistrovství světa na vaší domácí půdě. Obzvlášť když je v klasickém sprintu kandidátkou na medaili," divila se v rozhovoru pro norský list Dagbladet lyžařka Lotta Udnes Wengová s odkazem na MS v Planici 2023.

Podobně reagovala i Lampičové krajanka Eva Urevcová, s níž získala bronz na MS v týmovém sprintu v Oberstdorfu.

„Jsem překvapená. Ale na druhou stranu zase tolik ne. nemohu mluvit za ní, ale rozhodnutí chápu, chce nové výzvy a dosáhnout na nové cíle. Nevím o tom všechny detaily, musí mi to teprve všechno sama říct," řekla Dagbladetu.

Norský deník má za to, že 26letá Lampičová nebyla spokojená s poměry ve Slovinské lyžařské federaci. Hvězda prý cítila nespokojenost s tím, že nemá adekvátní podmínky srovnatelné se soupeřkami z Norska, Finska či Ruska.

„Už dříve jsem o tom slýchal nějaké zvěsti, takže úplně překvapivá zpráva to pro mě nebyla. Vím, že ji biatlon dlouho fascinoval. Asi chce novou inspiraci do další práce," uvedl pro Dagbladet bývalý kouč Lampičové Ola Vigen Hattestad.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články