Hlavní obsah

Hvězda slovinského běžeckého lyžování Lampičová přechází k biatlonu

Po Denise Herrmannové z Německa a švédské olympijské vítězce Stině Nilssonové přechází k biatlonu další světové běžecké eso. Konkurenci vyostří trojnásobná medailistka z mistrovství světa a vítězka malého křišťálového glóbu za sprint v sezoně 2020/21 Slovinka Anamarija Lampičová. Osmá žena uplynulého ročníku Světového poháru svůj záměr již dříve avizovala na sociálních sítích a v pondělí i potvrdila na tiskové konferenci.

Foto: Profimedia.cz

Slovinská běžkyně na lyžích a trojnásobná medailistka z mistrovství světa Anamarija Lampičová přechází k biatlonu

Článek

"Po sezoně jsem přemýšlela, co dělat dál. Každý se v životě dostane do bodu, kdy je třeba udělat důležité rozhodnutí. Vím, že v běžeckém lyžování toho zvládnu mnohem víc, ale nakonec vyhrála touha po změně. Rozhodla jsem se tedy pro biatlon a chci udělat vše, abych se tam stala jednou z nejlepších," citoval Lampičovou web Slovinského lyžařského svazu.

Rodačka z Lublaně a dvojnásobná účastnice olympijských her obsadila osmou příčku v SP podruhé za sebou. V roce 2019 získala na mistrovství světa v Seefeldu s Katjou Višnarovou stříbro ve sprintu dvojic a o dva roky později přidala ve stejné disciplíně bronz s Evou Urevcovou. Třetí skončila v roce 2021 i v individuálním sprintu.

Lampičové k přestupu pogratulovaly další biatlonistky Denise Herrmannová z Německa nebo Stina Nilssonová ze Švédska. Obě také dříve působily v běžeckém lyžování.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Česká biatlonová jednička Markéta Davidová v akci.

Šestadvacetiletá závodnice může být pro slovinský biatlon cennou posilou. V uplynulé sezoně byla nejlepší závodnicí v zemi Polona Klemenčičová, která obsadila s osmi body až 99. místo.

"Vím, že to nebude jednoduché. Budu se muset naučit střílet a spoustu dalších věcí. Nemám z toho ale strach. Vím, že jsem schopná tvrdě pracovat a jít za cílem, který jsem si stanovila. Kdybych nebyla přesvědčená o tom, že mohu uspět, ani bych se k tomu neodhodlala," dodala Lampičová.

Reklama