Hlavní obsah

Poslední prověrka před světovým šampionátem. Biatlonisté závodí v italské Anterselvě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Šestý díl světového poháru bude pro biatlonovou špičku generálkou před únorovým mistrovství světa. Od čtvrtka 19. ledna budou nejlepší biatlonisté a biatlonistky světa soupeřit v Itálii, přesněji řečeno v horském středisku Anterselva. Sledujte programový i výsledkový servis na Sport.cz.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Předávka Terezy Voborníkové a Markéty Davidové.

Článek

Antholz je tradičním podnikem, který do světového poháru patří již od jeho založení v roce 1978. Středisko známé pro svou nadmořskou výšku okolo 1600 m n. m. hostilo také šestkrát světový šampionát. Naposledy tomu bylo v roce 2020, kdy česká reprezentace brala dvě bronzové medaile. Postarali se o ně Lucie Charvátová ve sprintu a smíšená štafeta (E. Puskarčíková, M. Davidová, O. Moravec a M. Krčmář).

V loňském roce se z českých reprezentantů nejlépe při světovém poháru v Anterselvě dařilo ženské štafetě, která dojela na slušném 6. místě. Sedmý dojel Michal Krčmář v závodě s hromadným startem.

Pro mnohé biatlonisty a biatlonistky se bude v tomto podniku jednat o generálku před mistrovstvím světa, které se letos koná mezi 8. - 19. únorem v německém Oberhofu. Nutno upozornit, že ještě před samotným světovým šampionátem se jede také šampionát kontinentální.

Z historických zkušeností ale lze předpokládat, že se ME budou účastnit převážně mladší reprezentanti či biatlonisté závodící v IBU Cupu, světová špička si s největší pravděpodobností počká až na samotné MS.

Program 6. dílu SP Anterselva 2023

Po vytrvalostních závodech, které proběhly v rámci 5. dílu SP, se o slovo hlásí opět kratší tratě. K vidění budou znovu také štafety. Biatlonoví fanoušci mohou začít fandit ve čtvrtek 19. ledna, kdy se v 14:30 pojede sprint žen. Následující den ve stejném čase se pak na nejkratší trati představí také muži.

Datum a časZávod
čtvrtek 19. ledna, 14:30Sprint žen (7,5 km) - VÝSLEDKY
pátek 20. ledna, 14:30Sprint mužů (10 km) - VÝSLEDKY
sobota 21. ledna, 13:00Stíhací závod žen (10 km) - VÝSLEDKY
sobota 21. ledna, 15:00Stíhací závod mužů (15 km) - VÝSLEDKY
neděle 22. ledna, 11:45Štafeta žen - VÝSLEDKY
neděle 22. ledna, 14:30Štafeta mužů - VÝSLEDKY

Ženy dostanou přednost také v sobotu, kdy od 13:00 vyjedou na trať ve stíhacím závodě. Muži pojedou stíhačku o dvě hodiny později. Biatlon v Anterselvě pak bude zakončen nedělními štafetami, kdy v 11:45 odstartují ženy, v 14:30 následně muži.

Nominace Anterselva 2023
Ženy
Markéta Davidová, Lucie Charvátová, Jessica Jislová, Eliška Václavíková, Tereza Voborníková
Muži
Vítězslav Hornig, Michal Krčmář, Tomáš Mikyska, Jakub Štvrtecký, Adam Václavík

Kde sledovat Světový pohár v biatlonu

Česká televize i v letošním roce nabízí přímé přenosy všech biatlonových závodů. Ne jinak tomu bude i v případě Anterselvy. Snažení nejen český biatlonistů tak můžete sledovat na ČT sport nebo na placeném konkurenčním kanále Eurosport.

Reklama