Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Spravedlnost? Videorozhodčí je skandál, zní z Hannoveru

Berlín

Další díl do mozaiky. Systém videoasistenta rozhodčího (VAR) čelí v Německu opět velké kritice. Poslední vlna se spustila po nedělním utkání fotbalové bundesligy mezi Mohučí a Hannoverem. Sporný okamžik si můžete prohlédnout v přiloženém videu. A nejen ten, jako novinku nabízíme sestřihy ze všech zápasů 14. kola.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Mainz - HannoverVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Video nemá v Německu na růžích ustláno. Debaty se znovu rozvířily poté, co Jean-Pierre Matete z Mohuče nafilmoval pád v pokutovém území. Rozhodčí Robert Hartmann odpískal penaltu, přičemž nechtěl slyšet žádné námitky a na incident nezareagovali ani v ústředí VAR v Kolíně.

Penaltu proměnil v 89. minutě Daniel Brosinski a stanovil tak konečné skóre 1:1. „Pokud toto v Kolíně nevyhodnotí jako filmování, tak potom můžeme rovnou zrušit celý VAR. Tohle nemá nic společného se spravedlností,"láteří Andre Breitenreiter, rozhořčený trenér Hannoveru.

„Videorozhodčí je skandál," přidává se útočník poškozeného týmu Niclas Füllkrug.

Brémy - Düsseldorf 3:1. Werder v sestavě s českými reprezentanty Jiřím Pavlenkou a Theodorem Gebre Selassiem porazil posledního a po pěti kolech poprvé zvítězil.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Brémy - DüsseldorfVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Bayern Mnichov - Norimberk 3:0. Bitvu o Bavorsko ovládl favorit. Dvěma trefami ještě do přestávky rozhodl Lewandowski. Za hosty si posledních dvacet minut zahrál český záložník Ondřej Petrák.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Bayern - NorimberkVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Freiburg - Lipsko 3:0. Favorit odjel s prázdnou a propásl tak možnost se alespoň dočasně posunout na druhou příčku tabulky.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Freiburg - LipskoVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Leverkusen - Augsburg 1:0. Duel rozhodla jediná trefa, o kterou se patnáct minut před koncem postaral Lucas Alario. Hosté se tak ani při patnáctém vzájemném zápase nedočkali tříbodového zisku.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Leverkusen - AugsburgVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Schalke - Dortmund 1:2. Vestfálské derby ovládla Borussia a zůstává neporažena. Těžké utkání zvládla, naopak domácí se nemohou dostat ze spodních pater tabulky.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Schalke 04 - DortmundVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Wolfsburg - Hoffenheim 2:2. Pavel Kadeřábek odehrál za hosty celý zápas a přihrál Kramaričovi na vyrovnávací gól. Hoffenheim neprohrál sedm kol v řadě a je sedmý.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Wolfsburg - HoffenheimVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Hertha Berlín - Frankfurt 1:0. Vladimír Darida zůstal celý zápas na domácí lavičce náhradníků. Berlínský tým se bodově na soupeře dotáhl a zůstal za ním jen o skóre.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Berlín - FrankfurtVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Mönchengladbach - Stuttgart 3:0. Dvojnásobným smolařem se stal francouzský obránce Benjamin Pavard. Dal si vlastní gól, navíc si natrhl stehenní sval. Nezahraje si několik týdnů.

Sestřih utkání 14. kola Bundesligy Mönchengladbach - StuttgartVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

Reklama

Související témata: