Hlavní obsah

Štajner bude hrát za Hannover i v příští sezóně

HANNOVER

Útočník Jiří Štajner stráví v Hannoveru minimálně ještě jednu sezónu. Jednatřicetiletý český fotbalista prodloužil s německým klubem smlouvu na příští ročník bundesligy, kontrakt navíc obsahuje opci i na další rok.

Článek

Štajner si řekl o nový kontrakt v poslední době výbornými výkony, které mu vynesly místo v základní sestavě. V posledních třech zápasech dal dva góly, celkem skóroval v této sezóně třikrát. Nastoupil sice v 18 zápasech, ale od začátku si zahrál jen osmkrát.

"Jiří nikdy nefiguroval mimo naše plány na příští sezóny," řekl v pondělí trenér Dieter Hecking, přestože Štajner se v uplynulých týdnech vyjádřil skepticky k šanci, že by mu vedení nabídlo prodloužení smlouvy.

Do Hannoveru přišel v roce 2002 z Liberce, před čtyřmi lety si odtud odskočil na hostování do pražské Sparty. V bundeslize dosud odehrál 164 zápasů a vstřelil 25 branek.

Bývalý český reprezentant málem opustil dolnosaský klub v lednu, kdy ho chtěl angažovat Eintracht Frankfurt. Vedení Hannoveru ho však na poslední chvíli odmítlo za půl miliónu eur uvolnit. "Pustit pryč kultovního hráče, který tu má takové postavení, není jen tak," uvedl tehdy sportovní ředitel Christian Hochstätter.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.