Hlavní obsah

Bayern doma utrpěl nejtěžší prohru za 29 let

BERLÍN

Pět gólů během sedmatřiceti minut nasázeli fotbalisté Werderu Brémy na půdě Bayernu Mnichov a uštědřili svému soupeři nejtěžší domácí prohru od roku 1979. Ostuda Bayernu mohla být ještě větší, nebýt dvou branek domácího záložníka Borowského, které alespoň zmírnily debakl Bayernu na 2:5.

Článek

Agentura SID označila výkon Bayernu za katastrofální a velmi podobné pocity mělo asi i 69 tisíc diváků ve vyprodané mnichovské aréně. Zatímco domácí hráli směrem dopředu bojácně, hosté si postupem času začínali dělat co chtěli. Nic nezmohly ani stále častější výlety křičícího trenéra Klinsmanna k postranní čáře. Po půlhodině hry se trefil z vápna Švéd Rosenberg a ještě do poločasu zvýšil ranou ze 30 metrů Naldo.

Brankář Rensing si do té doby nepřipsal jediný úspěšný zákrok a souzeno mu nebylo ani ve druhém poločase. Nakonec za svá záda pustil všech pět přímých střel Brém. Bayern doma prohrál poprvé po roce a čtvrt, pro ještě těžší prohru je ale nutno jít až do 10. března 1979, kdy domácím nadělila prohru 0:4 Arminia Bielefeld.

Drobný udržel nulu a vychal Hertě vítězství

Do nedělních zápasů 5. kola německé bundesligy zasáhli i tři Češi, brankář Drobný i stoper Kučera se navíc radovali z výher.

Hertha Berlín i s Drobným v brance předvedla v Mönchengladbachu velmi solidní výkon. Díky brance Srba Kajčara už od 11. minuty vedla a výsledek v poklidu uhlídala až do konce, všechny čtyři střely domácích navíc zlikvidoval Drobný. Stoprocentní výkon předvedl i šéf obrany Bielefeldu Radim Kučera, který se nakonec mohl radovat z výhry 2:0 nad Kolínem nad Rýnem.

Fenin se vrátil do sestavy Frankfurtu, body ale nepřinesl

Třetí Čech, forvard Martin Fenin, měl roli složitější. Poslední ostrý zápas odehrál 30. srpna, protože jeho Eintrachtu Frankfurt jeden zápas odložili a na šanci marně čekal i reprezentaci. V týdnu si sice alespoň spravil chuť čtyřmi góly do sítě sedmiligového Hanau, v sobotním zápase na půdě Schalke se ale dlouhá pauza projevila.

Fenin nastoupil od začátku a střídavě z obou stran podporoval osamocený hrot Liberopulose, ofenzíva ale Frankfurt příliš nezdobila. Schalke mělo během úvodní půlhodiny 72 procent držení míče, vedlo 8:2 na střely a jeho převahu vzápětí ještě zvýraznil Brazilec Chris, který se v souboji ohnal loktem, za což byl vzápětí vyloučen.

Obrana Frankfurtu se ale vzápětí zatáhla ještě víc, soupeře do šancí nepouštěla a Schalke bylo vděčné alespoň za nešťastný zákrok obánce Ochse, který si při snaze o vypíchnutí srazil míč do vlastní sítě. Naopak, Fenin po přestávce několikrát pláchl po levé čáře a nebezpečně centroval, příliš podpory od spoluhráčů ale neměl. Schalke si nakonec výhru pohlídalo.

Německo - 5. kolo:
Bayern Mnichov - Brémy 2:5 (71. a 85. Borowski - 30. a 67. Rosenberg, 45. Naldo, 54. Özil, 59. Pizzaro), Schalke - Frankfurt 1:0 (41. vlastní Ochs), Mönchengladbach - Hertha Berlín 0:1 (11. Kajčar), Bielefeld - Kolín nad Rýnem 2:0 (74. Kamper, 76. Wichniarek), Chotěbuz - Bochum 1:1 (13. Sörensen - 48. Yahia).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.