Hlavní obsah

Kadlecův přestup do Leverkusenu bude uzavřen počátkem ledna

LEVERKUSEN

Fotbalový reprezentant Michal Kadlec definitivně přestoupí ze Sparty Praha do Bayeru Leverkusen počátkem ledna příštího roku, kdy by mělo dojít k finální dohodě obou klubů. Obránce, který v sobotu oslaví 24. narozeniny, působí v německém klubu na hostování od srpna. S Bayerem už má předjednanou smlouvu do 30. června 2013. V pátek to řekl Pavel Zíka z agentury Sport Invest International.

Článek

Leverkusen má podle něj zájem o uplatnění opce, ale ještě ho čekají jednání se Spartou. "K dohodě by mělo dojít nejspíše počátkem příštího roku, kdy začíná transferové období," uvedl hráčův agent, podle kterého je Leverkusen se službami českého hráče maximálně spokojen. "I proto už existuje konkrétní návrh, jak bude vypadat jeho hráčská smlouva," řekl Zíka.

Samotný Kadlec v pátek s manažerem Leverkusenu Michaelem Reschkem opravdu absolvoval jednání, po němž rád souhlasil s tím, že v aktuálně třetím týmu bundesligy zůstane nastálo. Kadlec zatím s vedením Bayeru o dalším setrvání nedebatoval, až v pátek obě strany zasedli za jednací stůl a rychle dospěly k dohodě.

"Je to takový pěkný dárek pod stromeček i k narozeninám. Dohodli jsme se na všem velmi rychle," pochvaloval si Kadlec v rozhovoru s ČTK. "Jsem rád, že v Německu můžu zůstat i dál. Snad jsem dokázal, že na to mám," dodal reprezentační zadák, kterého ještě v sobotu čeká poslední podzimní zápas s Chotěbuzí a pak vyrazí domů do Uherského Hradiště na dovolenou. Po návratu do Leverkusenu, který je plánovaný na třetího ledna, by prý mělo dojít k podpisu smlouvy.

Žádná ze zúčastněných se zatím nechce vyjadřovat k tomu, kolik peněz nakonec do letenské pokladny za Kadlece doputuje. Podle zákulisních spekulací by Sparta měla jako doplatek vyinkasovat kolem 70 miliónů korun, přičemž za hostování již dostala 20 miliónů korun. Z celkové odhadované sumy 90 miliónů korun by mělo pětinu dostat Slovácko, odkud Kadlec do Sparty přišel počátkem roku 2005.

V rudém dresu levý obránce odehrál 91 ze svých 125 utkání v české lize. Osmkrát už nastoupil také za národní tým a vstřelil jeden gól. Skóroval také v jednom ze svých třinácti podzimních bundesligových startů za Leverkusen, kde se stal rychle oporou mužstva.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.