Hlavní obsah

Bayern vyhrál nad Hamburkem a v čele tabulky přeskočil Leverkusen

MNICHOV

Fotbalisté Bayernu Mnichov se probojovali do čela tabulky německé ligy o dva body před Leverkusen, když v 24. kole doma porazili Hamburk 1:0. Protáhli tak svou ligovou neporazitelnost již na 17 zápasů za sebou. Přitom právě Hamburk je posledním týmem, kterému se Bayern podařilo v lize pokořit

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov oslavují Ribéryho gól proti Hamburku.

Článek

Bayern v minulém kole remízou s Kolínem nad Rýnem přišel o úctyhodnou sérii 14 výher v soutěžních zápasech. Proti Hamburku se však vrátil na vítěznou vlnu a to zásluhou Francka Ribéryho.

Francouzská hvězda sice dosud v sezoně tápala, ale v neděli svým třetím gólem zařídila Bayernu cenné vítězství. Dvanáct minut před koncem předvedl samostatnou akci a střelou ze 14 metrů nedal hostujícímu brankáři šanci.

Celé utkání v dresu Hamburku odehrál David Rozehnal, další Čech David Jarolím hřiště opustil osm minut před koncem.

Wolfsburg vyhrál v Hannoveru

Také druhý nedělní zápas skončil výsledkem 1:0, když v souboji dlouho se trápících týmů vyhrál Wolfsburg na hřišti Hannoveru. O jediný gól se rovněž v 78. minutě postaral Misimovič. Hannover prohrál podeváté za sebou a na vítězství čeká v lize již 13 zápasů.

Nic na tom nezměnil ani Jiří Štajner, který hrál za domácí do 67. minuty. Zraněný Jan Šimůnek za hosty nenastoupil.

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Hannover - Wolfsburg 0:1 (78. Misimovič), Bayern Mnichov - Hamburk 1:0 (78. Ribéry).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.